Német szociáldemokrata: Arra kérem a magyarokat, hogy ne essenek Orbán csapdájába

2022. március 08. 09:44

Katarina Barley szerint „Orbán ezt a csodálatos országot a személyes tulajdonává teszi, úgy tesz, mintha egy uralkodó volna. Kifacsarja az országból az utolsó eurót is magának”.

2022. március 08. 09:44
null

Interjút adott a 444-nek Katarina Barley német szociáldemokrata politikus, aki jelenleg az Európai Parlament egyik alelnöke, és korábban a Merkel-kormány igazságügyminisztere is volt. Az interjú után a magyar Parlamentben Hiller István alelnökkel találkozott, Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szervezésében.

Arra a kérdésre, hogy Barley szerint a magyar és a lengyel kormány ellen kellene elindítani a mechanizmust, ami alapján pénzbüntetéssel lehet sújtani a jogállamiság rombolásában vétkes kormányokat, azt felelte:

„Pontosan. Ez a két legegyértelműbb eset. A magyar esetben nagyon sok ügy van,

én személy szerint a korrupcióval kezdeném, hiszen nyilvánvaló, hogy Orbán, a családja és a barátai, közpénzt lopnak. A magyar és az európai emberek pénzét lopják. Mindenki ismeri Mészáros Lőrinc nevét – hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?”.

A német szociáldemokrata politikus szerint „Orbán ezt a csodálatos országot a személyes tulajdonává teszi, úgy tesz, mintha egy uralkodó volna. Kifacsarja az országból az utolsó eurót is magának. Nagyon ócska ez a gyermekvédelmi szöveg, amit a lopásai leplezésére talált ki. Nem találok szavakat rá, annyira szégyenteljes.

Arra kérem a magyarokat, hogy nézzenek a dolgok mögé, és ne essenek Orbán csapdájába, ne higgyenek a Patyomkin világnak, amit felépített.

– hangoztatta Barley.

Fotó: HARALD TITTEL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. március 08. 16:41
Humánus emberi jogokat mantrázó nyugat kirekesztő rasszista . Nyugati nagy demokráciát hazudnak faji nemzeti alapon megkülönböztető, ez liberál fasizmus diktatúra . Orosz művészeket sportolókat meg bélyegeznek .
Lmcwelt
2022. március 08. 15:33
Mit foglalkozol velünk, otthon nincs dolgod?!
syphax
2022. március 08. 15:05
"..Katarina Barley szerint „Orbán ezt a csodálatos országot a személyes tulajdonává teszi, úgy tesz, mintha egy uralkodó volna. Kifacsarja az országból az utolsó eurót is magának”." AHA. ÉS FACSARÁS UTÁN JÓDLIZIK EGYET.
Ferike57
2022. március 08. 15:01
A Német Szociál(mű)demokrata politikus MENJEN AZ ANYJA PICSÁJÁBA és otthon POFÁZZON BELE a NÉMET POLITIKÁBA !!! ITT Magyarországon KUSS A NEVE !!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!