Morgató szirénapróbát tartanak hétfő délelőtt országszerte

2022. március 07. 07:43

Az eredetileg tervezett hangos üzemű próbát a háborús helyzet miatt elhalasztották.

2022. március 07. 07:43
null

Március 7-én, hétfőn délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbáját tartják – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

Az eredeti tervek szerint a rendszer hangos üzemű próbáját hajtották volna ma végre, ám

az orosz-ukrán háborús helyzet miatt ez elmarad, és a szirénák csak „morgató” üzemmódban, néhány másodpercig működnek majd 

 – írták. 

A MoLaRi rendszerről az alábbi linken olvasható bővebb információ.

Nyitókép: Facebook

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. március 07. 19:26
Sokra nem jó a sziréna óvóhelyek nélkül. Nincsen hova elbújni légitámadás elől az országban. Óvóhelyek építése nagyon régóta nem szempont.
formaegy
2022. március 07. 14:07
Miért éppen most? Eddig miért nem? Mi indokolja? Csak nem ez? "Magyarország megengedi, hogy NATO-csapatok települjenek a Dunántúlra. Amerikai bombázók jelentek meg a magyar légtérben A B-52-esek nagy hatótávolságú, nehéz bombázók, amelyek akár atomfegyver hordozására is alkalmasak." Ha igen, akkor ki a felelős, hogy ezzel veszélybe sodorja M.o. békéjét?
matykox
2022. március 07. 12:14
Gyerekkoromban a sziréna próba rendszeres volt, tán negyedévenkét. A 60-as évek végén is még az egyetemi előadások közt is volt kötelező LÉGÓ-óra. Talán szemeszterenként 2-3 alkalom, az első 1-2 évfolyamon. Ezek a dolgok sajnálatos, de kellenek. A légó-pincék is. Ez is az " qui desiderat pacem, praeparet bellum" szerves része. Kellene, hogy legyen.
Burg_kastL71-C
2022. március 07. 10:44
@ ekszvájzed " ...a sok fogalmatlan, bizalmatlan, politikailag demotivált sőt ellenséges érzelmű. avagy eleve pszichésen terhelt, demoralizálásra vagy pánikra hajlamos, és még számos szempontból alulszocializált individualista, hallgasson is a szervekre? " Kérem szépen, ... most már csak egy derék LÉGÓ parancsnok segít majd ezeken. A határozott fellépés hamarabb és jobban átlendíti őket majd a helyes irányba, mint egy lélekbúvár több heti munkája. ( LÉGÓ : Légoltalmi, ... a fiatalabbaknak )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!