A Judicial Watch aggályosnak tartja a hackertámadásokat és a gyanús sms-kampányt

2022. március 30. 09:50

A kutatóintézet munkatársa szerint bármelyik párt támogatóinak a hangját elnyomni egyet jelent a demokratikus elvek aláásásával.

2022. március 30. 09:50
null

A Judicial Watch amerikai kutatóintézet Magyarországon tartózkodó munkatársa szerint is aggodalomra ad okot az ellenzékhez köthető tegnapi sms-kampány és a jobboldali portálokat ért hétfői hackertámadás. 

Lauren Burke, a Magyar Hírlapnak nyilatkozva arra a kérdésre, hogy amennyiben az sms-eket megkapó emberek nem járultak hozzá a személyes adataik ilyen formában való felhasználásához, felmerül-e a kampányetikai szabályok megsértése, esetlegesen az európai adatvédelmi irányelvek figyelembe nem vétele, kifejtette: 

„Tudjuk, hogy a fogyasztói adatok védelme szigorúbb Európában, mint az Egyesült Államokban.

Ez az akció a jelek szerint a gyanús módszereket alkalmazó kampányeszközök növekvő trendjének része

annak érdekében, hogy választói adatokat gyűjtsenek, amivel jogtalanul veszik célba a voksolókat, és beleegyezésük nélkül, indirekt módon a kampányban való részvételre ösztökélik őket”.

Arra a kérdésre, hogy a hét elején történt kibertámadás alááshatja-e a választás tisztaságát és legitimitását Burke úgy fogalmazott: „Egész nyilvánvalóan olyan légkört teremt,

amely nem kedvez a szabad és tisztességes választások lebonyolításának.

Bármelyik párt támogatóinak hangjának elnyomása aláássa a demokratikus elveket” – szögezte le a lapnak Lauren Burk. 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda.
2022. március 30. 12:27
Balosok és bizonytalanok! Számoljátok ki, hogy megéri - e nektek a Fidesz ellen szavazni. Ha nem a Fidesz nyer, minden család minimum 100 000 Ft-al kevesebből kell, hogy megéljen, elveszik a 13. havi nyugdíjat, a fiataloktól az SZJA mentességet, vége a családi adókedvezményeknek, jön az adóemelés, a megszorítások, az évi 6x gázáremelés. Márki Zay beígérte, hogy fizetős lesz az egészségügy, és vége a rezsicsökkentésnek.
Google
2022. március 30. 11:46
És ehhez még adjuk hozzá azt is, hogy Zelenszkij - aki nem mellesleg háborús fél egy jelenleg is zajló háborúban !-, folyamatosan Magyarországot provokálja, így avatkozva be a magyar választásokba. A német meg a francia őt visszhangozza, hogy őket békén hagyja. De jól teszi, követelőzzön, utasítgasson csak tovább kormányokat, országokat, így legalább a világ látja, hogy milyen karakterű, milyen vágású és intellektusú ember ő. Petőfit parafrazálva: utasítod a kurvaanyádat, de nem a mi hazánkat!
foldizs
2022. március 30. 10:29
A koronavírus hírlevél kampánycélokra használásáról mi volt a véleményük? "amennyiben az sms-eket megkapó emberek nem járultak hozzá a személyes adataik ilyen formában való felhasználásához, felmerül-e a kampányetikai szabályok megsértése, esetlegesen az európai adatvédelmi irányelvek figyelembe nem vétele"
Szőke Ciklon
2022. március 30. 10:15
És? Tesznek ez ellen valamit? A dékás Varju választási csalási ügye négy éve húzódik! Röhög a markába és megint ott mocskolódik! Ez a demokrácia nem az a demokrácia, amiben az emberek valaha hittek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!