Kovács Zoltán: Orbán Viktor egyáltalán nem célzott a huxitra

2022. február 13. 15:00

A legfontosabb az, hogy együtt akarunk-e maradni. Különösen itt, Európában – írta Kovács Zoltán honlapjára kitett cikkében.

2022. február 13. 15:00
null

Orbán Viktor miniszterelnök nem célzott évértékelő beszédében Magyarország kilépésére az Európai Unióból, ahogy azt a dpa német hírügynökség híradásának címében állította – szögezte le Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az államtitkárság honlapjára írt nyilatkozatában, amelyet Twitteren is közzétett.

„Jóllehet a miniszterelnök kitért a Magyarország és az Európai Unió kapcsolatában lévő kihívásokra, nyilvánvalóan nem mondta azt, amit a dpa német hírügynökség címe állít” – szögezte le az államtitkár, hozzátéve, hogy a legjobb bizonyíték erre magának a miniszterelnöknek a beszéde, amelyből több helyen idézett is.    

mert az Európai Uniónak csak akkor van jövője, ha az egyre növekvő kulturális elidegenedés ellenére is együtt tudunk maradni. A magunk részéről mi egyben akarjuk tartani az Európai Uniót. Ezért többször is tettünk tolerancia-ajánlatot Brüsszelnek és Berlinnek is” – idézte Kovács Zoltán a miniszterelnök szavait.   

Az államtitkár aláhúzta, hogy beszédében Orbán Viktor annyit mondott: Budapest nem várja Brüsszeltől, hogy átvegye  a magyar migránspolitikát, a magyar családpolitikát vagy a magyar kül- és nemzetpolitikát, „de ők sem követelhetik tőlünk azt, hogy átvegyük az övéket”.    

– idézte továbbá az államtitkár Orbán Viktort. Kovács Zoltán kijelentette: a beszédből kiderül, hogy – ellentétben a dpa címével – Orbán Viktor az EU egyben maradását hangsúlyozta, valamint kiemeli a nyugati és a közép-európai tagországok egymás iránti toleranciájának fontosságát. Hozzátette, hogy Orbán Viktor már korábban is több alkalommal aláhúzta, Magyarország az EU egyben maradását és a tagországok közös jövőjét hangsúlyozta.   

„Akkor miért jelentkeztek a dpa szerkesztői ilyen szenzációhajhász és nevetséges címmel? Mert így működik Németország fake news-gyára” – fogalmazott az államtitkár, aki szerint a helyes cím az lett volna, hogy „Orbán azt mondja, az EU-nak csak akkor van jövője, ha együtt maradunk”.

(MTI)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. február 14. 16:41
Mi viszont ezt/azt szeretnénk, mielőtt hazánkat is felfalja a "művelt nyugat"
pipa89
2022. február 14. 09:16
MINDENKI TUDJA, HOGY EZ NEM IGAZ, de itt nem az igazmondás a cél, hanem az egész demokratikus választásunk megkérdőjelezése!!!!! Ez nem szabad, hogy megtévesszen bárkit, márpedig vannak, akiket megtévesztett annak a sulykolása, hogy az Orbán-kormány nem demokratikus. Azt már senki nem teszi hozzá, hogy ezt azon a logikán írják, hogy ami nem progresszív neoliberalizmuson alapul, az automatice diktatúra! Ugyan! Miért fűződik érdeke Sorosnak és a progresszív mellékvágányon kattogó Európai Uniónak, az amerikai demokratikus kormányzatnak a magyarországi kormányzati fordulat? A Wall Street-i HÁLÓZATBA akarják újra rákapcsolni Magyarországot, hogy az újra összegyűjtött állami vagyont, az aranytartalékot kiszivattyúzhassák az országból!!! JAVASLAT: sürgősen létrehozni egy youtube csatornát, ahol az eddig szövetségre lépett jobboldali erők egy konzervatív csatornát működtetnek abból a célból, hogy ott valamennyi érintett ország dokumentumfilmje angol és nemzeti feliratokkal reggeltől estig elérhető legyen valamennyi választópolgár számára. Különös tekintettel a Soros/WallStreet-i HÁLÓZAT működése szempontjából, a politikai beszédek feliratozásával stb. Le kell folytatni a progresszív neoliberalizmusról szóló kritikát, sürgősen és haladéktalanul! Nem kell nagy dologra gondolni, csak szemlézni, mazsolázni, fordítani és feliratozni kell!!!! És tolni a youtube-ra a videókat folyamatosan!!!! Ki kell nyitni az ablakot a progresszív valóságra és a jelen helyzetre, TABUK NÉLKÜL!
garabonciás
2022. február 14. 06:59
hexit, a huxit a netes domainnévből képződött, aminek így nem sok értelme... de teljesen fölöslegesen mondom mindig el
kerekperec
2022. február 13. 22:09
Magyarország egy 27 tagú család tagja, viszont O1G az Unió érdekeivel ellentétes külpolitikát folytat. Ha Magyarország nem hajlandó részt venni az EU családon belüli munkában a társadalmi fejlődés magasabb, kulturáltabb fokára emelése érdekében – akkor a „Bal sors akit régen tép” hazánk, szépen folytatni fogja menetelését a jól kitaposott útján az egyik katasztrófából a másikba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!