Orbánnál 2006 óta tele van az a bizonyos

2022. február 15. 15:24

Kőkemény magyar belpolitizálást jelent, amikor az ember az Európai Parlamentben van. Interjú.

2022. február 15. 15:24
null
Dobrev Klára
Dobrev Klára

„Hosszú ideje miniszterelnök-jelölti viták sincsenek, pedig ha valami, akkor az különösen fontos lenne. Lát esélyt arra, hogy Márki-Zay Péter valamelyik kormánytaggal, netán Orbán Viktor le tud ülni vitázni?

Nagyon ajánlanám Orbán Viktornak, hogy üljön le vitázni, mert már úgy tűnik, mint, akinek 2006 óta tele van az a bizonyos és nem mer hosszabb időre kiállni vitázni. Ugyan évente egyszer megmutatja magát egy sajtótájékoztatón és úgy csinál, mintha nagylegény lenne, mert válaszol pár kényelmetlen kérdésre, de mindegyikre van egy előre megírt válasza, amit bemagolt. Nem vagyok meggyőzve Orbán Viktor vitaképességéről.

Azt mondta, a döntéshozatalba minél több véleményt és szempontot be kell vinni, milyennek látja a Fidesszel közös munkát a parlamentben egy kormányváltás után?

A választások után, amikor az új magyar köztársaság kormánya megalakul, nagyon más lesz a Fidesz hangulata is. Én abban reménykedem, hogy az a Fidesz, amely elveszítette a választásokat, megszabadul majd azoktól – akár saját maga miatt, akár azért, mert a független ügyészség és bíróság eljárásokat indít – akik ezt az elmúlt 12 évet kizárólag a saját gazdagodásukra használták fel. Nekem az európai parlamentben egészen felemelő érzés, hogy a munkám jelentős része más pártokhoz tartozó képviselőkkel történő egyeztetésekről szól. Jó hangulatban leülünk egy asztalhoz, ahol késhegyig menő vitákat folytatunk, de aztán a kávészünetben egymás mellett ülve beszélgetünk másról. Ezt a kultúrát kellene visszahozni Magyarországra, hogy lehessen a politikáról beszélgetni politikusoknak is és akár családon belül, baráti társaságokban is.

Annyira gyűlölöm azt a mondatot, ami sajnos már egyre több társaság szájából elhangzik karácsonykor vagy születésnapokon, hogy »oké, de politikáról szó ne essen«. Egy olyan országban szeretnék élni, ahol nyugodtan és jó hangulatban tudnak az emberek néha még vitatkozni is politikáról, azaz mindannyiunk közügyeiről.

A brüsszeli politikai kultúra szempont volt abban, hogy úgy döntött, az ellenzék győzelme esetén nem fog beülni a magyar parlamentbe és uniós képviselő marad?

Ez egyértelmű volt, hiszen nekünk két parlamentbe kell képviselőket küldenünk: az Európai és a Magyar Parlamentbe. Nagyon sokszor elmondtam, hogy én az Európai Parlamentben ugyanúgy a magyar politika részese vagyok és aki látott engem az elmúlt 2,5 évben, nem azt érzékelte, hogy nem lehet rólam hallani, mert az Európai Parlamentben ülök. Ellenkezőleg, még inkább itt vagyok. Az Európai Parlament a mi otthonunk is; Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk. Kőkemény magyar belpolitizálást jelent, amikor az ember az Európai Parlamentben van.

Ugyanakkor Márki-Zay Péter azt kérte Karácsony Gergelytől és tőlem is, hogy legyünk rajta a listán a második és a harmadik helyen azért, hogy erősen szimbolizáljuk az előválasztás után az egységet, hogy közösen fogjuk a demokratikus magyar köztársaságot újra felépíteni. Természetesen Karácsony Gergely is főpolgármester marad, én pedig európai parlamenti képviselő és mindannyian itt maradunk a magyar belpolitikában. Márki-Zay Péter a választás után foglalkozik pozíciókkal, éppen ezért megállapodtunk, hogy csak április 3-a után beszélünk arról, kire hol van szükség. Nagyon sok feladat vár még ránk, de rám lehet számítani és minden erőmmel segíteni fogom az új Magyar Köztársaság létrehozását.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PepperONee
2022. február 16. 19:46
A fajtáddal van tele az a bizonyos... nem kicsit...
aldasban es hitben elve
2022. február 16. 14:25
Bojlertestű közönséges. Ezen felül szeretné, ha élete párjának lenne tele az a bizonyos, dehát nyilvánvalóan nincs. Ennek 3 oka van: 1. : A pia. 2. : Mint az ország vezetője nem fog megtelni, mert ezt a magyar nép nem óhajtja. 3.: A vágyott telitettség eléréséhez bizonyos "inspiráció" szükségeltetik, például egy valamelyest nő-szerű biológiai tákolmány formájában. Mármost ugyebár ... Szóval éhes disznó makkal álmodik ... ! Tragikus primitivségre vall, hogy a kínos korban leledző, magukat politikusnak becéző, agg tyúkok egyre szánalmasabban vergődő gyülevész hada a kiéhezettség dühében fellépő bosszúvágyukat is Orbán Viktoron akarják kitölteni. Eszükbe se jut, hogy dolgozni is lehetne a hatalmas fizetésért, ha úgy tetszik a népen való, ellenérték nélküli gusztustalan élősködés helyett.
Korrupt Kornél
2022. február 16. 10:44
klara, nektek meg 2006 őszén lett tele pillanatok alatt mindenetek, amikor elindult a tömeg! Csak sajnos rossz irányba mentek... De azért golyóállót adtál a gyerekeidre...
gezukácska
2022. február 16. 09:59
Te beszélsz az ország képviseletéről? Szégyelld magad! Rendkívül vastag bőr van a pofádon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!