Az aHang néma Bangóné diploma-ügyében

2022. január 23. 11:19

Lapunk az ellenzéki pártok után a civil szervezetet is megkereste, de úgy tűnik, hogy most a csend „a kapitány” a baloldalon.

2022. január 23. 11:19
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak. Bár az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Arról is hírt adtunk, hogy Bangóné csütörtök óta néma, a baloldali pártok pedig szombat óta nem mondják meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán. Lapunk az aHangot is megkereste a szocialista képviselő diploma-ügyével kapcsolatban, de ők sem válaszolnak.

Az alábbi kérdésekkel fordultunk az aHanghoz:

  • A tavalyi előválasztáson is induló, MSZP-s parlamenti képviselő Bangóné Borbély Ildikó a rendelkezésre álló adatok szerint hamisan szerepeltette az előválasztási és parlamenti önéletrajzában, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskolán közgazdász diplomát szerzett. Lesz-e ennek bármilyen következménye? 
  • Összeegyeztethető-e az ilyen magatartás az előválasztás során tett feddhetetlenségi nyilatkozat és etikai kódex szellemiségével?
  • Az ügy ismeretében érdemesnek tartja-e Bangóné Borbély Ildikót arra, hogy szerepeljen az ellenzéki közös listán?
  • Ha más jelöltek esetében is felmerül, hogy téves vagy hamis adatokat adtak meg, annak lesz-e valamilyen jogi vagy politikai következménye?

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban közgazdásznak hazudta magát.

Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

A baloldalon egyébként nem  ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban . Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és . Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a , hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. január 23. 13:33
Gyorsan végignéztem a baloldali hírportálokat: a 24, Népszava, Hírklikk máris megírta Bangó kizárását. Az aHang pedig nem hírportál.
Pierre
2022. január 23. 13:29
pillanatok alatt kibasztak. Na, akkor most lapotok rafordulhat a fidesz bunozoire is, akik meg lebukasuk utan is bejarnak szavazni a parlamentbe!
héttörpe
2022. január 23. 13:27
valószínű, hogy a baloldal regnálása alatt az ország gazdasági vezérlését végző közgazdászok diplomája is ott van, ahol Bangóné papírja.
zolizolizoltan
2022. január 23. 13:27
Az ahang.hu nem hírportál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!