A The Washington Post fasiszta diktátorokhoz hasonlítja Orbán Viktort

2022. január 05. 09:22

Jellemző – írja a lap –, hogy az egyik önkényuralomra törő vezető azt a diktátort tartja példaképének, aki hazugságok, nacionalista hevület, idegengyűlölet mentén torzította el országa demokráciáját.

2022. január 05. 09:22
null

Képzeljék el, mintha a harmincas években egy nagy politikai párt vezetője támogatta volna az Európát fenyegető európai fasiszta diktátorok egyikét – utalt a The Washington Post Donald Trump volt amerikai elnök támogató nyilatkozatára, amit hétfőn Orbán Viktornak címzett. A cikk a két politikusra utalva, kritikus hangnemben úgy fogalmazott, hogy csodásan jellemző, hogy az egyik önkényuralomra törő vezető azt a diktátort tartsa példaképének, aki hazugságok, nacionalista hevület és idegengyűlölet mentén torzította el országa demokráciáját és lényegében egyszemélyes uralmat hozott létre.

A cikk kiemelte, hogy a Freedom House civil szervezet jelentése szerint Orbán „kedvezőtlen” helyzetbe hozta az „ellenzéki csoportokat, újságírókat, egyetemeket és nem kormányzati szervezeteket”, így nem csoda, hogy Trump ennyire „szerelmes”.

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sibelius
2022. január 06. 16:38
A történelem teljes megtagadása. Roosevelt kormánya a '30-as években nagyon is figyelt és tanult Mussolinitól. Sőt, jó viszonyt ápolt a két ország.
rókabácsi
2022. január 06. 16:19
észak korea meg demokrácia!
lqrooferi
2022. január 06. 06:18
Diktatúra ez a javából. Nincs is szebb annál mint egy ötödször is az ország nagy többsége által demokratikusan ujraválasztott diktátor. Olyan ez mint a 25. jubileumi bevetésére induló kamikaze pilóta.
Pierre
2022. január 05. 23:57
orban majdnem mindenben masolja Hitlert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!