Márciusban nyílik a Néprajzi Múzeum, nagyszabású kiállítások jönnek

2021. december 01. 14:24

A világszínvonalú épületen jelenleg az utolsó munkálatokat végzik.

2021. december 01. 14:24
null

Nagyszabású kiállításokkal nyílik meg 2022 márciusában a Néprajzi Múzeum új otthona; a Liget Budapest projekt keretében készülő múzeum építése a befejezéséhez közelít. Éppen 10 éve indult el a Liget Budapest projekt, melynek új épületei közül a Néprajzi Múzeum építését kezdték meg elsőként. Mivel az épületen jelenleg az utolsó munkálatokat végzik, már látható, hogy világszínvonalú új otthont kap alapításának 150. évfordulójára a Néprajzi Múzeum – mondta el az épület szerdai sajtóbejárásán Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.    

Ferencz Marcel, a ház terveit jegyző Napur Architect vezetője hozzátette: több mint ezer munkás, mérnök és egyéb szakember dolgozik az épületen, amely

a Városligeti fasor végén új kaput nyit majd a Ligetre.

Kemecsi Lajos, a múzeum főigazgatója hangsúlyozta, hogy már a megnyitásra számos látnivalóval készülnek: belépő nélkül is látogatható lesz a grandiózus Kerámiatér, a gyűjtemény keresztmetszetét adja a Megérkeztünk című időszaki tárlat, de márciusban megnyit az állandó kiállítás leglátványosabb egysége, a ZOOM tér és a Méta elnevezésű múzeumi élménytér is. Gyorgyevics Benedek, a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója közölte: a nyitásra elkészül az épület tetőkertje, a szomszédos promenád, valamint a Liget környező területeinek parkrendezési munkálatai is.

(MTI)

Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. december 01. 16:06
Kemecsi Lajos, a múzeum főigazgatója: "Nem szokták hangsúlyozni, hogy KÉT ÉPÜLETBE FOG KÖLTÖZNI A NÉPRAJZI MÚZEUM. Épül a Szabolcs utcában a raktárbázis, oda kerül a gyűjteményeink túlnyomó része. Az állományvédelem, a restaurálás és a raktározás szinte száz százalékig ott kap helyet. A földszinti részt ott is látogathatóvá szeretnénk tenni. NAGY MÉRETŰ TÁRGYAINK LESZNEK KIÁLLÍTVA ott (A SZABOLCS UTCÁBAN), mint például a bödönhajó, a szekerek." (Forrás: 2017.09.19., ligetbudapest.reblog.hu) Szóval, abban a hatalmas új épületben nincs hely a múzeum nagy méretű tárgyai számára. Különös...
Autofocus
2021. december 01. 14:59
A világ legnagyobb halfpipe-ja. Népi deszkások, szevasztok! :-)
villogókékfog
2021. december 01. 14:54
Gelifeli családostúl irtózik a múzeumoktól, vele biztos nemnfutunk össze. Oda se találna... Amúgy szégyen, egy polgármester, aki leszarja reá bízott város fejlesztéseit.
nick89
2021. december 01. 14:43
Én minden közbeszerzési közpénztolvajt a Dózsa György út lámpavasain szeretnék látni. Meg a felszopókat is. Aki közpénzlopásból él, az most nyomjon egy diszlájkot, meg mocskolódhat és fenyegetőzhet is kommentben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!