Adventi ebéden látta vendégül a határon túli magyar egyházak vezetőit Áder János

2021. december 15. 13:24

A köztársasági elnök a Sándor palotában hangsúlyozta: mi, magyarok, támaszai vagyunk egymásnak szerte a világban.

2021. december 15. 13:24
null

Áder János a találkozón úgy fogalmazott: „Nem vagyunk mindannyian mindenre alkalmasak, ahogy sokfélék az ember útjába kerülő korlátok, leküzdendő akadályok, ugyanúgy sokfélék a képességek, a talentumok és a lehetőségek is. De épp ebben a többféleségben lehet egy közösség megtartó ereje” – mondta.

A köztársasági elnök megjegyezte: ezt az egymásra utaltságot még hatványozottabban érezzük a koronavírus-járvány kitörése óta. Ferenc pápát idézve úgy fogalmazott: „Senki sem menekülhet meg önmagában, mi, magyarok – határon innen és túl – nem boldogulhatunk, növekedhetünk, gyarapodhatunk, nem lehetünk erősek egymás nélkül”.

Áder János végül elbúcsúzott az egyházi vezetőktől, akiket köztársasági elnökként utoljára látott vendégül adventi ebéden. Megköszönte nekik találkozásaikat, a jó tanácsokat, a testvéri gesztusokat és a mindenkori őszinteségüket.

Az ünnepi ebéden részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős, valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

(MTI)

Nyitókép: Soós Lajos – MTI

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2021. december 15. 18:51
Azt ették, amit a bajszos nagy hohohooorgász fogott??
Sincero
2021. december 15. 13:58
A közös nemzet köti össze az egyébként - sajnos - szétvált keresztény egyházakat. Szép gondolat - akár a keresztény felekezetek magasabb szintű egységét is szolgálhatná! Hajrá, magyarok, a történelmi és egyetlen Magyarország területén!
packó_
2021. december 15. 13:58
Bravó Áder! Azért IS nem szabad engedni, hogy a moslék győzzön. Valaha is. A magyar nemzet tényleg kezd egységes lenni, minusz moslék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!