Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Orbán Viktor: A Telekom továbbra is stratégiai partner

2021. november 16. 11:59

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját.

2021. november 16. 11:59
null

A magyar kormányfő és a Deutsche Telekom vezérigazgatója Magyarország digitális fejlesztésének kihívásairól beszéltek, illetve az e téren elért közös eredményeket tekintették át – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú, mennyire tud élni a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel, és ennek előmozdításában a felek továbbra is stratégiai partnerként tekintenek egymásra - mondta a sajtófőnök. Timotheus Höttges a megbeszélésen elmondta, hogy a Magyar Telekom az elmúlt években felgyorsította magyarországi fejlesztéseit. Ennek köszönhetően már 2,9 millió végponton érhető el gigabites vezetékes hálózata és tavaly indított 5G hálózatát is már 1 millió ember veheti igénybe. 

Hozzátette: a járványhelyzet kezeléséhez nagy mértékben hozzájárultak a korszerű távközlési hálózatok és a szolgáltatók által ingyenesen és kedvezményesen nyújtott szolgáltatások. Mint fogalmazott: az „adat iránt éhség” a lezárások után is töretlenül növekszik, amiben nem kis szerepet játszanak olyan globális tartalomszolgáltatók, melyek a hálózatfejlesztéshez nem járulnak hozzá, miközben a távközlési vállalatok nemcsak a fejlesztések költségeit, hanem annak adóterheit is fizetik.

Bár Magyarország a vezetékes szolgáltatások tekintetében jól szerepel a digitális fejlettséget mutató úgynevezett DESI indexen, a további érdemi előrelépéshez még több fejlesztésre és befektetésre, valamint az ezt ösztönző adópolitikára van szükség – emelte ki Timotheus Höttges a találkozón.

(MTI)

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP. Illusztráció.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Medve László
2021. november 16. 21:13
Nekem még a Telekommal kapcsolatban pozitív tapasztalatom sohase volt. Amúgy ezeknek a valamilyen leányválalata, amelyik a BKV jegyértékesítésbe is belepiszkált, ha jól emlékszem. Sok pénzért szart (se) csináltak. Utálom őket. Kár, hogy (jobb híján?) velük kell megállapodást kötni.
Krupp Skya
2021. november 16. 19:19
Az MSZP, DK jobban rászolgált a TELEKOM névre mert tele van kommunistával.
Volo
2021. november 16. 19:11
Ezt hívják politizálásnak.
skin777
2021. november 16. 18:54
Nem leszünk gyarmat! Ehhez képest a rendszerváltás elhozta nekünk ami kimaradt a történelmünkből: német gyarmat lettünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!