Rákérdeztem Orbánék luxusrepülős ügyére a Magyar Honvédségnél

2021. november 24. 10:10

Megszűnt a maradék kontroll.

2021. november 24. 10:10
null
Szél Bernadett

„Itt a Berlin-Budapest vonaton olvastam el a Magyar Honvédség Parancsnokságának válaszát Orbánék friss luxusrepülős ügyéről: a miniszterelnök pár hete Szijjártóval nem is egy, hanem egyenesen kettő honvédségi luxusgéppel ugrott el egy röpke ebédre Banja Lukába, a Boszniai Szerb Köztársaság központjába. A titkos találkozó témájáról semmi nem derült ki, mert hogy nem a kis-és középvállalkozások támogatásáról cseverésztek ebéd közben a boszniai szerb vezetőkkel — ahogy Orbán állította —, az egészen biztos. De nemcsak a találkozó apropóját titkolták el, hanem az utasokat és a dupla luxusgépes út költségeit is: rákérdeztem hát a Magyar Honvédségnél, hogy mégis miféle küldöttséggel utazott Banja Lukába a miniszterelnök és a külügyminiszter, amihez két ilyen közpénz- és kerozinfaló gépre — egy Falcon 7x-re és egy 140 férőhelyes (!) Airbus A319 honvédségi csapatszállítóra — volt szükség, és mégis mennyibe került ez nekünk.

Mutatom a választ topkommentben — ezt megírni biztosan több idő volt, mint amennyit a kérdésemre adott válasz igényelt volna, de az a lényege, hogy ha nekem 15 napon belül válaszolnának, az veszélyeztetné a járvány elleni védekezést. A Honvédség parancsnoka szerint — aki egyébként tegnap épp egy sportcsarnokot avatott fel — a teljes állományt lefoglalja a járványügyi operatív feladatok ellátása, ezért majd csak 45 nap múlva válaszolnak, de lesz abból 90 is. Nincs mit szépíteni: a magyar kormány a járvány alatt nem ellenőrizhető, megszűnt a maradék kontroll, teljesen átláthatatlan minden, amit csinálnak. Én azonban egyre eltökéltebb vagyok és addig megyek, amíg meg nem tudjuk, mennyi közpénzt és kerozint égettek el a luxusrepkedéseikkel az urak a járvány alatt — ellenőrizetlenül.  (Orbán és Szijjártó urakat pedig üdvözlöm Varsóból, ugyanis épp Berlinből jövök haza az éjszakai vonaton, reggel már a köztévének adok interjút otthon — a belga köztévének, mielőtt valaki azt hinné, hogy lemaradt valamiről. Mindenesetre én a magyar — nem a kínai — vasútfejlesztéstől semmi pénzt sem sajnálok, sőt prioritásnak tekintem, ezekre a korrupt politikusokra viszont egyetlen fillért sem bíznék. Önök se tegyék.)”

Kép forrása: Szél Bernadett Facebook-oldala

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. november 24. 19:15
Húú ba.. Evvel a fenti képpel gyerekeket lehet ijesztgetni!
Búvár Kund
2021. november 24. 19:14
Most komolyan... Van olyan komoly szavazó akit ezzel hergelni lehet? Hogy az ország miniszterelnöke és külügy minisztere az ország hadseregének a repülőjét használja? De tényleg? Ettől hanyatt-homlok megváltoztatják a nézeteiket a szavazók? Esetleg a bizonytalanok erre azt mondják "hogy na mostmár tényleg elég, nehogy mán a mimiszterelnök egy honvédségi gépen repkedjen!" És akko mosmár biztos bernire szavazok! :-D Elképzelem, hogy este otthon a kolbászos rántotta felett erről értekeznek a családtagok..:-D
csulak
2021. november 24. 17:56
Csekk Katalin 4.5 milliardos uzelmeire nem kerdeztel ra?
csulak
2021. november 24. 17:56
Karacsony varoshaza ugyere nem kerdezel ra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!