Orosz Anna: Fekete-Győr András lesz a Momentum listavezetője a választáson

2021. október 24. 19:34

Az ügyvivő elnök nem gondolja, hogy az ellenzéki megújulást egy személyben Márki-Zay Péter érte el.

2021. október 24. 19:34
null

A Momentum küldöttgyűlése vasárnap döntött arról, hogy Fekete-Győr András távozó pártelnök a Momentum országgyűlési választási listájának vezetője lesz, mondta el Orosz Anna, a párt ügyvivő elnöke és a 11. kerület alpolgármestere vasárnap este a Partizán közéleti Youtube-csatornán. Orosz hozzátette, a Momentum-lista, amelynek alapján részben majd a közös ellenzéki pártlista is előáll, az ő előterjesztése alapján áll majd föl Fekete-Győr vezetésével.

A küldöttgyűlés döntése különös jelentőséggel bír, ugyanis 

akit a Momentum listavezetőjeként megjelöl, minden bizonnyal az lesz a párt parlamenti frakcióvezetője is 2022 tavaszától. 

Orosz hozzátette, javaslata is azt jelzi, hogy ugyan Fekete-Győr a végül nagy arányban elbukott bizalmi szavazással „felelősséget vállalt” sikertelen előválasztási miniszterelnök-jelölti kampányáért, mindez „nem jelenti azt, hogy politikai ellenfelek lennénk párton belül”. Így hiába nyilvános már, hogy Orosz Anna a pártelnöki pozícióért is ringbe száll, Fekete-Győr sem marad beosztás nélkül, a parlamenti munkát vezetné majd.

Az ügyvivő elnök cáfolta, hogy ő kérte, Fekete-Győr vállaljon felelősséget kudarcáért, ehelyett elmondta: a párt elnöksége közösen fogalmazta meg felé ezt a kívánalmat, hogy hirdessen maga ellen bizalmi szavazást, ő pedig ezelőtt nem fogalmazott meg vele szemben nyilvános kritikát. Orosz Anna azt ígérte, a párt a parlamenti bejutás után „sem fog belesimulni a parlament öltönyös, jól fésült parlamenti képviselők közé” mert nem ezért kapták a Momentum képviselői a bizalmat. Hozzátette,

nem gondolja, hogy az ellenzéki megújulást egy személyben Márki-Zay Péter érte el,

szerinte ebben a Momentum által támogatott Hadházy Ákosnak, és a momentumos képviselőjelölteknek is fontos szerep jutott, ugyanakkor fontos dolog, hogy a miniszterelnök-jelöltben „szövetségesre leltek” ebben a törekvésben.

Fotó: YouTube

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2021. október 25. 06:54
Mint az SZDSZ, ott is ügyvivők voltak.
néhai Ch.Pilot
2021. október 24. 23:11
Csakhogy a Momentumnak nem is lesz listája. Csak a közös lista létezik: a Gyurcsányéké (az ellenségi összefogásé, ha így érthetőbb). A fiatal "értelmiségi" momentumosok ennyit értenek a politikához. Klassz.
khomeini
2021. október 24. 23:05
Mert megtörtén az ellenzéki megújulás? Egyébként annál nincs jobb út a Momentum megsemmisüléséhez, hogy ha a parlamenti munkát Andrei Negrescu-Ghior vezeti majd.
MrStokes
2021. október 24. 22:20
Bruhahahahahaha... Egy bukott nulla ember a Momentum lista vezetője. Fekeze-Gyor. Milyen lehet a többi??? Bruhahahahahaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!