A 2006-os rendőrterrorra utal Orbán Viktor október 23-i beszédének új helyszíne

2021. október 12. 21:54

Szimbolikus üzenetértékkel bír, hogy az ünnepséget az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál rendezik.

2021. október 12. 21:54
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor nem a már megszokott helyszínek egyikén mondja el október 23-i beszédét. Az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál található új helyszín a Magyar Nemzet értesülései szerint szimbolikus üzenettel bír.

Tizenöt éve, 2006 őszén ugyanis itt kezdte el a rendőrség rátolni a Gyurcsány-kormány lemondásáért tüntetőket a Fidesz, Astoriánál tartott békés nagygyűléséről távozókra. Ezt követően ártatlan embereket megnyomorító rendőri túlkapásokkal teli  véres tömegoszlatás kezdődött. 

Az azonosítójelet nem viselő rendőrök terrorjának rengeteg békés járókelő esett áldozatul, szenvedett súlyos maradandó sérüléseket.

Megsérült egy politikus, Révész Máriusz is. A Fidesz országgyűlési képviselőjének fejsérülései voltak, a lapockája tört. Révész a képviselői igazolványával ment be a rendőrök közé, ott néhány percig beszéltek vele, aztán leütötték és még a földön is agyba-főbe verték. 

Kovács Zoltán beszélt arról is, hogy ehhez a rendezvényhez csatlakozik majd a Békemenet. Közölte azt is, hogy szerdán alakul meg az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. Sok résztvevőre számítanak – mondta Kovács Zoltán –, ezért azt kérik mindenkitől, időben tájékozódjon a rendezvényhelyszínekről és a közlekedési helyzetről. A programokról később részletes tájékoztatást adnak. 

(Magyar Nemzet)

Borítókép:

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. október 13. 10:03
Azt is ő szervezte.
olajfa1
2021. október 13. 08:39
No igen! SZEMLÉLTETNI KEL A DEMOKRÁCIA KÜLÖNBSÉGET! A gyurcsányi demokráciát meg a FIDESZ-Orbáni demokráciát!
McFoker
2021. október 13. 08:33
12 év után emútnyócévezni nem egy beismerő vallomás? Ez kurva kevés lesz gyerekek ha MZP nyeri az előválasztást.
Hont András Márki Zay Péterről
2021. október 13. 08:25
Hont András: Márki Zay Péter zavarba hozta a Fideszt. Márki Zay Péter esetleges győzelme azt jelenti, hogy amit a Fidesz 2 év alatt kitalált AZ MIND KUKA! 1, az előválasztás színjáték, KUKA 2, Gyurcsány show, KUKA 3, migráció, KUKA 4 szivárványos BP vs narancs vidék, KUKA MINDEN KUKA MINDEN KUKA MINDEN KUKA MINDEN KUKA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!