Eldőlt: Márki-Zay és Karácsony közül egyikük visszalép Dobrev ellen

2021. október 01. 16:38

Még nem döntöttek, hogy melyikük legyen az, hétfőn lesz még egy tárgyalás Karácsony és a hódmezővásárhelyi polgármester között.

2021. október 01. 16:38
null

Péntek délután sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter, aki a kedden véget ért ellenzéki előválasztás első fordulójában óriási meglepetésre a harmadik helyet szerezte meg, bejutva ezzel a második körbe. 

A délelőtti hírek még arról szóltak, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester először megméreti saját népszerűségét, aztán dönt arról, hogy visszalép-e Karácsony Gergely javára. Erre az első forduló győztesének, Dobrev Klárának a végső győzelme megakadályozása érdekében lenne szükség.

A délutáni sajtótájékoztatón – amelyet Márki-Zay azután tartott, hogy leült tárgyalni a főpolgármesterrel – aztán a hódmezővásárhelyi polgármester bejelentette: megállapodtak abban, hogy egyikük visszalép a második forduló előtt Dobrev legyőzése érdekében,

és miniszterelnökhelyettes-jelöltként fogja segíteni a másik felet.

A sajtótájékoztatón a hódmezővásárhelyi polgármester úgy fogalmazott, hogy egy hármas verseny esetén „nagyon nagy a kockázata annak”, hogy Dobrev lenne a közös miniszterelnök-jelölt, és neki van a legkisebb esélye annak, hogy Orbán kihívója legyen 2022-ben.

Az azonban még nem dőlt el, hogy melyikük induljon a DK jelöltje ellen. Márki-Zay elmondta, hétfőn lesz még egy beszélgetése Karácsonnyal, ahol programot egyeztetnek, illetve megnézik, melyikük lenne a legalkalmasabb a bizonytalan szavazók megnyerésére.

Összesen 320 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. október 02. 11:39
Lépjetek , egymás javára ...! Takaritsatok el a rút komenista ribancot, Dobrev Klárat!! Titeket pedig majd helyre rak dr miniszterelnök 2022 áprilisában. Jakab Pétert visszakézből már most,vagjatok pofán!
Gonella
2021. október 02. 11:25
hallom a nyilatkozatukat: szakértői kormány... az olaszok jutottak eszembe, jelenleg drága mario a szakértő. úgy is néznek ki. arról, hogy karácsony és a szakértelem meg már ne is essen szó, mert a kettő kizárja egymást.
Vainamoinen
2021. október 02. 11:00
Márki-Zay az egyetlen barna bőrű etnikai kisebbséghez tartozó ellenzéki önjelölt.
néhai Ch.Pilot
2021. október 02. 11:00
Ez a szarozás szerintem már az átlag baloldali lumpenprolinak is az idegeire megy. :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!