Letagadta párttagságát az MSZP-s politikus, hogy pozíciót kapjon

2021. október 26. 17:40

A II. kerület vezetője egy korábban antiszemita botrányba keveredő szocialista pártkatonát, Harján Dávidot, valamint a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor köréhez tartozó E. Vámos Ágnest nevezte ki két fontos önkormányzati cég élére – írta meg a Pesti Srácok.

2021. október 26. 17:40
null

„Nem sikerült betartania Őrsi Gergelynek, a II. kerületi szocialista polgármesterének azt a kampányígéretét, amelyben szakmai irányítást ígért. Mint arról szombaton részletesen beszámoltunk, Őrsiék egy korábban antiszemita botrányba keveredő szocialista pártkatonát, Harján Dávidot, valamint a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor köréhez tartozó E. Vámos Ágnest nevezték ki két fontos önkormányzati cég élére” – írta meg a Pesti Srácok.

– mondta el korábban a Magyar Nemzetnek Gór Csaba, a II. kerületi Fidesz-frakció vezetője. „Őrsi Gergely polgármester a napokban nevezte ki Harján Dávidot, egy szocialista párttagot, valamint egy, a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor szűk köréhez tartozó személyt, E. Vámos Ágnest két fontos önkormányzati cég élére. Úgy, hogy egyiküket még az illetékes bizottság sem találta a legalkalmasabb jelöltnek” – tette hozzá a lapnak a választókerület kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltje.

Harján a bizottsági meghallgatása során azt állította, évek óta nincs pártfunkciója

Állításával ellentétben azonban most is tagja az MSZP országos etikai és egyeztető bizottságának, kinevezését követően pedig a II. Kerületi Városfejlesztő és Beruházás-szervező Zrt. vezetője lesz. 

Harján Dávid még 2014-ben keveredett botrányba, amikor Suchman Tamás antiszemitának nevezte a szocialista politikust.

Az egykori privatizációs miniszter szerint Harján azért állt szemben vele, mert „kiállt a zsidóságért a szocialista párton belül”. Suchman az ügyet a párt országos elnöksége elé is vitte, de nem lett belőle ügy. Harján korábban szocialista választókerületi elnök is volt. A 2014-es országgyűlési választáson az MSZP–Együtt–Párbeszéd–DK közös jelöltjeként indult a Somogy megyei 3-as választókörzetben, ahol harmadik helyen végzett.

Fotó: MTI

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scandal says Jack
2021. október 27. 12:41
Osztályfőnöki órán arról megy a beszélgetés, hogy a gyerekek apukája miként keresi a kenyerét. Jönnek a gyerekek mindenféle szép foglalkozással - orvos, asztalos, kertész stb...mire Móricka benyögi, hogy az ő apukája férfiprostituált egy buzibárban...Óra után az osztályfőnök félrevonja Mórickát - tényleg az apukádnak ez a foglalkozása? Hát tulajdonképpen nem, csak azt nem mertem elmondani, hogy pártfunkcionárius az MSZP-ben...
pitypang1125
2021. október 27. 04:46
Nha ott is magasabb fokozatba kapcsolt a pénzszivattyú. Kérdés hogy a főváros folyószámla hiteléből meddig tellik?
VeTraTa
2021. október 27. 00:14
2010 óta ez hagyomány náluk...
khomeini
2021. október 26. 22:11
Erős a szeélyi állománya az MSZP etikai bizottságának. Ott az az ukrán cigicsempészettel lebukott faszi, most meg ez... Megfelelő embert a megfelelő posztra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!