Készítse el ön a nemzet múzeumának arculatát!

2021. október 29. 17:26

Nyílt pályázatot írt ki a Magyar Nemzeti Múzeum intézményrendszerének arculati megújítására. A legjobb pályamunkák 500 ezer forint díjazásban részesülnek.

2021. október 29. 17:26
null

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) pályázatot írt ki, hogy megújítsa az MNM és a hozzá kapcsolódó intézmények arculatát. A pályázat során olyan könnyen azonosítható és letisztult arculat megalkotása a cél, amely 

a vizuális trendeken felülemelkedve, hosszú távon és több felületen is alkalmazható,

így az egész múzeumrendszert fémjelezni tudja. A pályázatra egyéni alkotók és alkotóközösségek, gazdasági társaságok, a művészeti felsőoktatásban tanulók és oktatók, illetve a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató szakemberek jelentkezését is várják.

A legjobbnak ítélt első három pályamunka bruttó 500.000 forint díjazásban részesül, a pályázat leadásának határideje 2021. november 20. 12 óra. 

A pályázóknak három fordulóban kell bizonyítaniuk, hogy az általuk benyújtott pályamű a legjobb. Az első fordulóban magyar/angol, színes/fekete-fehér és álló/fekvő logókat vár a múzeum, valamint az arculati koncepció leírását. A második fordulóban a logó ügyviteli anyagokon való alkalmazhatóságát bemutató példákra kíváncsi a pályáztató, míg a harmadik, utolsó fordulóban a megalkotott arculat alkalmazásának szabályait ismertető arculati kézikönyv összeállítása a feladat.

Az MNM elvárása a pályázók felé, hogy olyan logót tervezzenek,

amely ernyőmárkaként működik,

a vidéki és külföldi tagintézmények esetében is jól azonosítható az anyaintézményhez való tartozásuk. A kiíró kifejezetten kéri a pályázókat, hogy munkáikban kerüljék a régies megoldásokat, és a logó korszerű legyen úgy, hogy közben közvetíti a múzeumcsoport lényegét képező történelmet és hagyományokat. A logónak abból a szempontból is rugalmasnak kell lennie, hogy a gyerekek felé nyitottsága érezhető legyen, egyszerre lehessen használni „a gyerekek számára rendezett múzeumi pizsamapartin és a tudományos konferenciákon.”

A pályázati kiírásról pontos és további részleteket itt érhet el.

Nyitókép: Magyar Nemzeti Múzeum weboldala

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2021. október 30. 21:56
Minek mindig új arculat? A megbízhatóság, a rendíthetetlenség, a biztonság a változatlan arculat legfőbb üzenete. Miért kell ezen változtatni? Új himnusz, új szózat nem kellene? Ez a konzervativizmus???
kishegyi
2021. október 30. 02:54
Én ingyen adok arculati tanácsot: első körben távolítsák el a lefestést pl. az oszlopokról, amit még a "nemzetimádó, k.. vaországozó" Feribohóc idején egyik napról a másikra lepingáltak.
Dr. Greta Grünberg
2021. október 29. 20:08
„a gyerekek számára rendezett múzeumi pizsamapartin és a tudományos konferenciákon.” Kiváló ötletem van, hogy melyik motívum lenne az ideális, amelyet gyerekek is nagyon kedvelnek, ugyanakkor tudományos jellege is van.
JMoflicheque
2021. október 29. 18:00
Egy tanácsadónak több a havi díja, mint félmillió!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!