A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Megunta-e már Karácsony Gergely a főpolgármesterséget?

2021. október 27. 11:04

Többek között ezt a kérdést címezte Láng Zsolt Fidesz-KDNP-s frakcióvezető a baloldali városvezetőnek, aki szerint nem szorul magyarázatra az a korábbi kijelentése, hogy meg kell szüntetni a fideszes szavazókat.

2021. október 27. 11:04
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

„Hogyan képzeli a főpolgármester az elkövetkezendő három évet?” – tette fel ezt a kérdést Láng Zsolt Karácsony Gergelynek a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője emlékeztette a városvezetőt a 2019-ben elmondott beszédére, amelyben arról értekezett: a pártpolitikát félretéve csakis kizárólag a budapestiek érdekeit fogja képviselni. Ehhez képest az elmúlt két évben Karácsony kampányolt, amire rengeteg energiát és még annál is több pénzt áldozott.

Most, hogy a miniszterelnök-jelöltség nem jött össze a főpolgármesternek, számíthatnak-e a budapestiek arra, hogy ezentúl a fővárosra fog koncentrálni? – kérdezte ugyancsak Láng Karácsonytól, megemlítve azt is, hogy a városvezető minapi nyilatkozatában jelezte: sok dolga van még – például, hogy segítse Márki-Zay Péter kormányfőjelölt kampányát, hogy felépítsen egy működőképes koalíciót, és hogy kiépítsen egy kampánygépezetet. „Nem maradt ki ebből a felsorolásból valami?” – jegyezte meg a frakcióvezető.

Fideszes szavazók megszüntetése

A napirend előtti felszólalásokban szóba került a főpolgármester nagykátai nyilatkozata: „Legyen egy olyan alkotmányos béke Magyarországon, amihez az kell, hogy az a Fidesz, amit most ismerünk, megszűnjön. Beleértve azokat a szavazókat, akik most hisznek ezeknek a politikusoknak.” Karácsony szerint

kijelentése nem szorul magyarázatra, mivel a Fidesz egy olyan párt, amely kinyilatkoztatta, ki, miért tartozik a nemzethez; mely folyton-folyvást kifosztja az önkormányzatokat.

Láng Zsolt Karácsony nagykátai mondatát kommentálva ismét csak felelevenítette a főpolgármester által – demokráciáról, átláthatóságról, toleranciáról és szeretetről – vallott értékeket; majd megkérdezte: a legutóbbi Békemenet fényében hogyan lehet alkotmányos békét úgy fenntartani, hogy a városvezető az azon résztvevő több százezer szavazó megszüntetésén gondolkodik?

Gál J. Zoltán újabb pozíciót kapott

Amint arról a Mandiner korábban beszámolt, szerdán arról az előterjesztésről is szavazott a közgyűlés, amely szerint Gál J. Zoltán, Karácsony főtanácsadója október 28-tól 2024. november 15-ig a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) igazgatósági tagja lehet. A javaslatot a testület elfogadta, arra azonban nem érkezett válasz a városvezetőtől, hogy melyik frakció tett javaslatot. Gál J. Zoltánról bővebben ITT és ITT írtunk.

Helyben kiosztott módosítójavaslat

Hosszas vita alakult ki a közgyűlésen, amikor a „Javaslat idősotthoni férőhelyekkel összefüggő döntésekre” napirendi pont került elő. Az előterjesztéshez kapcsolódó háromoldalas módosító javaslatot a napirendi pont tárgyalásának a kezdetén osztották ki a képviselőknek. A javaslatban szóba került a Knézits utcai ingatlan helyzete; illetve a fővárosnak egy pályázatot kellett kiírnia, amelyre csak egy ajánlat érkezett. A Cell-Bahnbau Kft. (székhely: 9500 Celldömölk, Sági u. 56.) vételre felajánlotta a tulajdonában álló, természetben a 9500 Celldömölk, Sági u. 56 szám alatti 1363/5 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlant. Erről a cégről azonban kiderült, hogy annak résztulajdonosa Söptei Józsefné, a város MSZP-s alpolgármestere.

Mint arra Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere is felhívta a figyelmet, egy még nem létező szerződés, nem létező pályázatára kíván a főváros a Vas megyei városban létrehozni egy idősotthont, amelyre semmilyen szükség nincs. „Az előterjesztés egyik javaslata sem alkalmas arra, hogy a Knézits utcai ingatlant eladja Budapest a Semmelweis Egyetem részére” – fűzte hozzá Baranyi.

Láng Zsolt ezt követően azt vetette fel, készült-e közbeszerzési szakvélemény az 1 milliárd forint értékű pályázat kapcsán? Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes erre reagálva közölte: szó sincs közbeszerzési eljárásról, valamint ha a szerződés visszaérkezik a Városházára, minden kérdésre választ lehet adni.

A javaslatot hosszas tárgyalás – frakciószünetek beiktatásával – után elfogadták a baloldali képviselők.

Terítékre került a trolibeszerzés is

Mint ismert, Karácsony október 22-én jelentette be, hogy Budapest beszerez 48 darab Solaris–Škoda Trollino típusú trolibuszt. Az erről szóló előterjesztésről szerdán tárgyalt a közgyűlés. Habár az erről szóló előterjesztés eredeti (október 20.) verziója még hitelfelvétel nélkül valósította volna meg a beszerzést, az ugyancsak utolsó pillanatban benyújtott módosítójavaslat alapján Karácsonyék immár hitelből tennék mindezt.

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes a kiegészítést azzal magyarázta, hogy ez csupán egy védőháló. A főváros bízik abban, hogy saját büdzséből is meg tudja oldani a trolik megvásárlását.

Kovács Péter kertvárosi fideszes polgármester ennek kapcsán utalt a Tarlós és az azt megelőző Demszky-érára, miszerint míg a jobboldali városvezetés ledolgozta a hiteleket, addig a baloldali menedzsment felvette azokat.

A javaslatot elfogadta a grémium.

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Attila

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ronee
2021. október 28. 08:41
Bp tökéletesen tükrözi a baloldali vezetést, felfogást...teljesítmény, elképzelés nulla, másra mutogatás ezerrel...szánalmas, sajnálom, hogy ezt a balfaszt megválasztották. De leagalább magas és turis inget hord..gratula :)))
piscsik
2021. október 28. 00:24
Utoljara a nacik és a bolsevikok mondtak ilyet Miért nem szolitjak fel bocsanatkérésre ezt az allatot?
Vakfolt
2021. október 27. 21:03
" az ugyancsak utolsó pillanatban benyújtott módosítójavaslat alapján Karácsonyék immár hitelből tennék mindezt. Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes a kiegészítést azzal magyarázta, hogy ez csupán egy védőháló. A főváros bízik abban, hogy saját büdzséből is meg tudja oldani a trolik megvásárlását." - Veszünk kocsit. - Hmm, nem akarunk rá pénzt költeni, fizesse ki a következő, aki utánunk jön. - Na jó baszd meg, de ez minek hívjuk? - Felelős gazdálkodásnak? - Ezt a faszságot már ferci ellőtte. - Jó, akkor legyen védőháló. - Védő? Mitől véd, baszd meg?
Vakfolt
2021. október 27. 20:59
Karácsonyi Izzó Gergely, bocsánat, Karácsonyi Égősor Gergely igen fontos, hiszen ő a lopás hídfőállása, habár senki sem szereti, és lemondott önnön magáról is, de ott van ahol van, és és a tolvaj libernyákok ilyen konczról nem mondanak le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról