Dobrev Klára szerint Márki-Zay Péter Trump-féle élet-halál harccá változtatja az előválasztást

2021. október 12. 11:58

A DK miniszterelnök-jelöltje kifejtette, hogy Márki-Zay viselkedése a legnagyobb veszély az ellenzéki összefogásra, amit szerinte decemberig se tudna egyben tartani.

2021. október 12. 11:58
null

Dobrev Klára kedden sajtótájékoztatón reagált a közte és Márki-Zay Péter között kialakult konfliktusra. Dobrev szerint az első fordulóban nagyon tisztességes versenyt láthattunk, és „bár volt odamondogatás, nem lépték át a határokat”.

A DK miniszterelnök-jelöltje most úgy látja, hogy Márki-Zay Péter alig pár nap alatt Trump típusú élet-halál harccá változtatta a második fordulót.

„A recept ismert Orbántól Trumpig, ne az ország fontos dolgairól beszélj, csak az ellenfeledről, minél nagyobb a hazugság, annál jobb. ez gyűlölködés és lejáratókampány” – mondta a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev szerint azért is kell reagálnia Márki-Zay Péter kommunikációjára, mert „ha nem állítják meg időben a populizmust, annak végzetes következményei lehetnek, valamint ez a kampány nemcsak őt akarja lejáratni, hanem szétveri azt az ellenzéki összefogást, ami a jövő évi győzelem garanciája lehet”.

Meglátása szerint „aki fideszesnek nevezi a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit, és pártellenes hangulatot szít, mikor a szövetséges ellenzéki pártok 2,5 millió szavazója nélkül nincs esélye a kormányváltásnak, aki Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalás történt, aki lehazaárulózza az ellenzékieket, majd ezt a fáradtságra fogja, aki arról beszél, hogy csak zsarolás miatt nem támogatják őt ellenzéki politikusok, az nem fog tudni jövő tavasszal nyerni”.

– szögezte le.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint nemcsak pártelnököknek, hanem a szavazóknak is fel kell sorakozni a győztes mögé, ezt pedig a „Fidesz stílusú lejáratókampány” ellehetetleníti. „Az egy hete még lelkes arcokat csalódottnak látom, mert félnek attól, hogy az egyszer már maguk mögött hagyott stílus visszatért” – nyomatékosított.

Emellett kijelentette: mindenáron, mindenkivel szemben megvédi az ellenzéki összefogást. 

Márki-Zay Péter: Dobrev Klára fejezze be a lejáratókampányt

Márki-zay Péter  Facebook-posztban szólította fel riválisát, hogy az „összefogás sikere érdekében Dobrev Klára fejezze be a lejáratókampányát és ne állítson valótlanságokat. Végtelenül méltatlannak tartom azt a hazug gyűlöletkampányt, amelyet most folytat ellenem a sajtó és a közösségi média felületein.”

– mondta.

„A hazug támadássorozattal, amely immár a legszűkebb családi és magánéletemet, feleségemet és gyermekeimet sem kíméli, a DK kampánycsapata valójában arról a hírről akarja elterelni a figyelmet, hogy a tegnapi napon egy újabb komoly közvéleménykutatás bizonyította, hogy ha az ellenzék az én jelöltségemmel indul Orbán Viktor ellen, akkor együtt győzni tudunk, ha azonban Dobrev Klára lesz a közös jelölt, Orbán maradna a miniszterelnök” –  állítja Hódmezővásárhely polgármestere. 

Élesedik a konfliktus

Márki-Zay az ATV Híradójának korábban azt állította, hogy két olyan politikusról is tud, akiket a DK zsarolni próbált annak érdekében, hogy Dobrev Klárát támogassák. Hozzátette, hogy azok, akik az első fordulóban a főpolgármester mögött voltak, de most a DK-s politikust támogatják, azok „nemcsak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban”.

Dobrev Klára szerint „Márki-Zay Péter ezzel átlépett egy határt, és ez már valódi gyűlöletkampány. Hazaárulózni a Fidesz szokott. Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk”. Márki-Zay Péter később bocsánatot kért szavaiért.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2021. október 12. 17:26
"A recept ismert Orbántól Trumpig, ne az ország fontos dolgairól beszélj, csak az ellenfeledről ..." Édes jó Istenem, hogy nem szakad rá az ország összes plafonja ???!!! Orbán valahányszor megszólal, kizárólag az "ország (sőt, Európa) fontos dolgairól beszél" és ők azok, akik mást se tudnak, csak Zorbánozni. Ez már a Göbbelsi szint.
Harangláb
2021. október 12. 16:38
Pedig mennyivel jobb lett volna, ha az eredeti tervek szerint az előre "lepacsizás" döntött volna, és nem a sok okvetetlenkedő moslékos szavazó, igaz Klárám?!
szeekely
2021. október 12. 16:34
Toszavakban: 1. Marki Peter a Gyurcsannyal elegedetlen amerikai demokratak krealmanya. Egy gondosan megtervezett, minden izeben kitalalt es folepitett politikai szemelyiseg. 2. A Charles Gati es korei altal dollar milliokkal tamogatott Gyurcsany-vonal Feri ketsegtelenul zsenialis machiavellizmusa ellenere leszerepelt, mert 3. ez a zsenialitas nem parosult kormanyzati kepessegekkel, 4. Ferko legenysegenek munkaja 3-szor vezetett, ujbol es ujbol, a magyar nemzeti oldal 2/3-os parlamenti gyozelmehez. 5. Egy lassu generacio-valto folyamatrol van szo, ami soran probalnak a demokrata part igenyeihez alkalmazkodo alternativat folallitani magyar ellenzeki oldalon. 6. Marki Peter egy alaposan folkeszitett jelolt, egy igazi nehezsulyu kommunikacios ketrecharcos, aki moge az amerikai kapcsolatait Gyurcsany alatt sikeresen politikai tokere valto SzDSz-es elit is beallt. 7. Marki amerikai tipusu, eminens kommunikacios strategiat kovet. Ennek resze 8. a Fidesz-ugynokozes, ami valojaban a Gyurcsany-ugynokok fedoneve, 9. a valasztasi csalasok kerdesenek feszegetese, az illendoseg kedveert ismet a Fideszre hivatkozvan, de valojaban vilagos modon a Gyurcsany-Dobrev duo gatlastalanul mindent meg-hackelo taktikajat leleplezendo, 10. a szavazok megzsarolasanak es a hazaarulo atszavazasok vadjat hangoztatvan, ami tobbek kozott az egykori MSzP-s nagyfonoknek az osszes MSzP-s vezeto aktait kezben tarto, kenyszerito potencialjara vilagit ra. 11. Marki feladata a Gyurcsany-vonal minden eszkozzel valo meggyongitese abbol a celbol, hogy az amerikai politikai befektetok ismet remenyt lathassanak a magyarorszagi ellenzek szamara dontott dollar-milliok folyositasaban. Ez amerikai igeny. 12. Dobrev Klara a kampany soran "vegzi a munkajat", tipikus bolsevik szoveggel elve, amit pl. Grosz Karoly is alkalmazott, mikor Kadar utani miniszterelnoki elkepzeleseit firtattak. Kivalo szlogen elterelni a figyelmet az eletkepes elkepzelesek tokeletes hianyarol. 13. Valojaban elet-halal harc folyik a tulelesert, a magyar baloldali politikai mezo birtoklasaert, ezt mind Marki, mind Dobrev jol erzekeli, ugyanis az amerikai befektetok, mint jo kapitalistak, nem viccelnek. Aki nem teljesit, annak mennie kell. Tovabbi dollar-folyam csak Orban tenyleges legyozojenek jar. plusz 1: Fog-e Dobrev lovetni, ha nyer? Hogyne! Ez nem kerdes... Ebben a mumia-arcban vilagosan kirajzolodnak a osbolsevik Apro nagypapa erzeketlenul sztalinista, tomegbe lovetni sem rest vonasai. https://www.eszakhirnok.com/2021/05/02/bejelentette-a-dk-dobrev-klara-a-part-miniszterelnok-jeloltje/
elfújta az ellenszél
2021. október 12. 16:29
Sikerült egyetlen mesébe foglalni a kis bolgár hablatyleány és a mormon gyalogkakukk történetét. Úgy összeillenek, mint a cukorbaj meg a fehér folyás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!