Márki-Zay: A DK-s influencerek megpróbálják elérni, hogy Orbán Viktor maradjon a miniszterelnök

2021. október 11. 21:58

„Hiába hívom telefonon, soha nem veszi föl és nem hív vissza” – panaszkodott Jakab Péterre Márki-Zay.

2021. október 11. 21:58
null

„A DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogyha még a DK-s szavazók is rám szavaznak” – mondta Márki-Zay Péter a Spirit FM Beszóló című műsorában. A miniszterelnök-jelölt-jelölt szerint lehetséges, hogy Vértes András lehet a pénzügyminisztere.

Hont András műsorvezető azon felvetésére, hogy még nincs őt támogató szavazat az Országgyűlésben, és a miniszterelnököt a parlamentnek kell megszavazni, Márki-Zay csak ennyit mondott:

„A DK-s influencerek megpróbálják mindenáron elérni, hogy Orbán Viktor maradjon a miniszterelnök.”

Szerinte csakis hatpárti együttműködéssel lehet majd miniszterelnököt választani ellenzéki győzelem esetén, kelleni fog hozzá a DK, Jobbik, MSZP, Momentum, Párbeszéd és az LMP is.

Jakab Péterrel való viszonyukról Márki-Zay Péter úgy fogalmazott: „Az momentán nincs,

mert hiába hívom telefonon, soha nem veszi föl és nem hív vissza.

Egyébként én teljesen kész vagyok az együttműködésre, sőt nyilvánvaló, hogy nagyon szerettem volna a Jobbik vezetésével tárgyalni – van, akikkel sikerült is –, de a hivatalos vezetéssel és Jakab Péterrel sajnos nem.”

Szó volt Gyurcsány Ferenccel közel egy évvel ezelőtti beszélgetésükről is, amikor Márki-Zay Péter így fogalmazott: „Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen” – emlékezett vissza Márki-Zay. „A DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogyha még a DK-s szavazók is rám szavaznak” – tette hozzá.

A teljes adást alább hallgathatja meg.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2021. október 12. 16:00
Nem értem a félnótást, tudhatná, hogy frakció nélkül csak egy báb amelyik repül, ha nem azt csinálja amit mondanak.
matykox
2021. október 12. 10:53
Vértes "Andris" mint M-Z/x pénzügyminisztereee?? Mit kicsinyeskedik ez a féreg? Nevezze meg rögtön G Soroszt a pénzügyekhez! Mit lacafacázik, tegye egyenesbe rögtön a dolgokat!
hatvanas
2021. október 12. 10:45
Igen, 3 millió ilyen "DK-s influencer" van. Igaz, ők sohasem szavaznának Gyurcsányra...
Hont András Márki Zay Péterről
2021. október 12. 10:09
Hont András: Márki Zay Péter zavarba hozta a Fideszt. Márki Zay Péter esetleges győzelme azt jelenti, hogy amit a Fidesz 2 év alatt kitalált AZ MIND KUKA! 1, az előválasztás színjáték, KUKA 2, Gyurcsány show, KUKA 3, migráció, KUKA 4 szivárványos BP vs narancs vidék, KUKA MINDEN KUKA MINDEN KUKA MINDEN KUKA MINDEN KUKA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!