Román lap: Orbán Viktor sakk-mattot adott az Európai Bizottságnak

2021. szeptember 22. 09:55

Az Evenimentul Zilei azt írja, a viták az „LMBT-ellenes törvény” miatt állnak fenn Magyarország és a Bizottság között.

2021. szeptember 22. 09:55
null

A román Evenimentul Zilei azt írja Orbán Viktor szerint, ha a Bizottság politikai okok miatt nem ad pénzt Magyarországnak a helyreállítási alapból, az ország a nemzetközi piacokról szerez forrásokat. Idézték a magyar miniszterelnök szavait, amelyek szerint a pénzügyminiszter „zseniálisan elintézte” ezt. A cikkben hangsúlyozták, hogy a viták az „LMBT-ellenes törvény” miatt állnak fenn Magyarország és a Bizottság között, Orbán Viktor pedig világossá tette, hogy inkább nem kell a helyreállítási alap pénze, de nem fognak „LMBT-párti törvényt elfogadni”.

Az írásban kitértek rá, hogy a Bizottság nem mondta azt konkrétan, hogy emiatt nem fogadta még el a magyar helyreállítási tervet, de Magyarország közölte, hogy csak akkor írja alá az erről szóló egyezményt, ha a Bizottság nem szab olyan feltételeket, amelyeket más tagállamokkal szemben nem követel meg.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök /j/ és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a Bledi Stratégiai Fórumon a szlovéniai Bledben 2021. szeptember 1-jén.MTI/Benko Vivien Cher)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. szeptember 24. 05:53
Qrva szar ez morzsi! Kezd újra, te fasz:)))
KinderMike
2021. szeptember 22. 20:43
1% kamatra vettünk föl hitelt... nem értem mi a sápítozás oka. A hülyének is megéri ilyen kondíciókkal. Az EU meg bekaphatja.
scandal says Jack
2021. szeptember 22. 18:01
Annyira egyenlőtlen ez a harc Orbán Viktor és az EB vagy EP között...Orbánban több spriritusz, fifika, stratégiai és morális érzék van mint az egész nyugati főáramlatú bagázsban. Vicceskedni lehet a focis múltjával, de egy biztos - lát a pályán a csávó.
szürkeSzarvas
2021. szeptember 22. 15:31
Ahogy itt emlegetve van-ha a Patás "kúrelné"(jászkarafaszai kifejezéssel) a V.A.-t,az két dolgot jelentene: -demonstrative nem buzeráns. -jó izlése van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik