Meghosszabbította a kormány a hitelmoratóriumot

2021. szeptember 07. 14:32

A moratóriumban maradás nem lesz automatikus, ezt az igényt jelezni kell a bankok felé.

2021. szeptember 07. 14:32

A kormány foglalkozott a hitelmoratórium kérdésével, és döntés hozott annak meghosszabbításáról – értesült a VG. A portál azt írja: a rendszerben történő bennmaradást négy feltételhez kötik. Továbbra is kérhetik a moratóriumban való megmaradást a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a keresete, a bércsökkenés mértéke nem lesz meghatározva.

A vállalkozások esetében pedig azok kérhetik a hosszabbítást, akiknek az árbevétele 25 százalékkal esett az előző évhez képest.

Fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy a moratóriumban maradás nem lesz automatikus, ezt az igényt jelezni kell a bankok felé.

A moratóriumban való maradás igényét nemcsak személyesen, hanem online is be lehet jelenteni. A portál információi szerint a hosszabbítás jövő év júliusig lesz érvényben. 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Da Vinci
2021. szeptember 07. 16:26
Nem hiszem, hogy amennyiben az ellenzék lenne kormányon ez akkor is így lenne. Isten, mentsd meg Magyarországot az ellenzéktől!!!!!
bajai
2021. szeptember 07. 14:51
Már eddig is így kellett volna.
villogókékfog
2021. szeptember 07. 14:49
Korrekt. A bankok pofáját is be kell fogni.
Mich
2021. szeptember 07. 14:48
Magyarán: aki nem akarja, az nem kéri. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!