Jakab Péter, az örök vesztes: még soha nem nyert választáson, ezúttal is elbukott

2021. szeptember 30. 10:29

A rendszeresen a nép nevében szónokló Jobbik-elnök az utolsó előtti helyen végzett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyében.

2021. szeptember 30. 10:29
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Majdhogynem kijelenthető: Jakab Péter csupán Fekete-Győr Andrást, a Momentum kormányfőjelöltjét előzte meg az ellenzéki előválasztáson; a Jobbik-elnököt Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd), Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció) is megelőzte.

Bár Jakab Péter az előválasztási kampányban, az Országgyűlés napirend előtti felszólalásaiban is sokat beszélt arról, nem csak a szűkebb hazája, a miskolciak és a borsodiak állnak mögötte, hanem az egész ország.

Gyakorlatilag magának vindikálta az Orbán Viktor kihívója címet.

A korábbi választási eredmények azonban azt mutatják, a Jobbik első emberének Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sem sikerült eredményt felmutatni. Jakab Péter 2010-ben lett önkormányzati képviselő Miskolcon, de nem tudott egyéniben nyerni – a harmadik helyen végzett a fideszes és a szocialista jelölt mögött –, csupán listán jutott be a testületbe.

A politikus 2014-ben ismét megmérettette magát, ám egyéniben ismét nem sikerült győznie, a Fidesz és az MSZP jelöltje megint előtte végzett. Polgármesterjelöltként ugyancsak elindult, de a baloldali jelölt (Pásztor Albert Zoltán) és a fideszes Kriza Ákos is legyűrte őt. 2018-ban már az országgyűlési választásokon indult el Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú körzetében, de ezúttal is a Fidesz jelöltje, Csöbör Katalin mögött végzett.

Jakab Péter tehát ezidáig csupán listán tudott bejutni döntéshozó grémiumokba, így a parlamentbe is.

Címlapkép forrása: MTI/Soós Lajos 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. szeptember 30. 16:17
Választást még nem nyert a kis bunkó de egyszer a búcsúban leszedett egy kétpálcikás nyalókát. Ez eddig a legnagyobb teljesítménye.
ellenforradalmár
2021. szeptember 30. 16:06
Jakab, nagy volt a pofád...
hidegfehérmintaled
2021. szeptember 30. 13:07
Petike most vetíthet a Parlamentre éjszaka: Beszoptam
olajfa1
2021. szeptember 30. 12:27
Azért az vérciki hogy Jakab még a sajátjai között is elbukik!... Ennyit egy "történelemtanár" tudásáról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!