Karácsonyék kigolyózták volna, mégsem lép vissza Fábián István, az MSZP-Párbeszéd debreceni jelöltje (VIDEÓ)

2021. szeptember 11. 19:49

Az MSZP-Párbeszéd és a Momentum pártvezetői megegyeztek, egy csomó előválasztási jelöltet visszaléptetnek egymás javára, ennek lett áldozata a debreceni egyetem egykori rektora. Ő azonban ellenállt.

2021. szeptember 11. 19:49
null

Nem lép vissza az előválasztáson az MSZP-Párbeszéd debreceni képviselőjelöltje, hiába kérte erre telefonon Karácsony Gergely – mondta az atv híradójának dr. Fábián István, a debreceni egyetem egykori rektora közölte: már nyilvántartásba vették, így ha kell, pártok támogatása nélkül, függetlenként indul.

Az MSZP és a Párbeszéd tegnap közleményben jelentette be, hogy több körzetben is visszalépteti jelöltjeit a Momentum javára,

cserébe a Momentum is átenged körzeteket a pártszövetség jelöltjeinek. „Teljesen fel vannak háborodva, mindenki értetlenül áll a történet előtt. Azt kell, hogy mondjam, hogy a helyi pártszervezetek sem tudtak erről” –mondta az atv-nek Fábián István professzor, képviselőjelölt.

Karácsony telefonon közölte Fábiánnal, hogy vissza kell lépnie

Fábián István az MSZP-Párbeszéd debreceni előválasztási jelöltje volt egészen péntek reggelig. Karácsony Gergely azonban felhívta és közölte vele, hogy vissza kell lépnie, mert a két szervezet a Momentum jelöltjét kívánja támogatni. Mondta mindezt annak ellenére, hogy nyilvántartásba vették a debreceni egyetem korábbi rektorát. Fábián professzor azt mondta: két módon szűnhet meg a jelöltsége.

„Vagy azok a pártok akik támogatták, ami azért furcsa, mert mégiscsak egyéni teljesítményről van szó, vagy az egyéni képviselőjelölt léphet vissza. Ez ebben az esetben nem fog megtörténni” – magyarázta. Arra a kérdésre, hogy ha nem lép vissza, akkor mi lesz, azt mondta, hogy párttámogatás nélkül is indul.

„Akkor párttámogatás nélkül fogok továbbmenni. Nagyon sokan ígérték a támogatásukat.

Előfordulhat, hogy én leszek az országban az egyetlen független jelölt ezen a választáson” – jelentette ki Fábián István.

A kedvezményezett momentumos sem tudott a döntésről

A Momentum jelöltje azt állítja, hogy előre neki sem szóltak. Csak annyit tud, hogy megvonták a professzortól a támogatást.

„Ezek a döntések nem helyi szinten születnek, ezek országos politikai döntések. Engem is ugyanúgy váratlanul ért ez a döntés, mint professzor urat. Nem volt előzetes egyeztetés erről, kettőnk között főleg nem volt egyeztetés” – szögezte le Szabó Bence, akinek a javára vissza akarták léptetni Fábiánt.

Az ugyanebben a körzetben induló DK-s jelölt azt mondta: ilyen módon nem szabad egy ember becsületét megsérteni, ahogy most Fábián Istvánnal teszik az őt jelölő pártok.

„Nem tisztességes az a dolog, ami itt Fábián Istvánnal történt. Én emberként, képviselőként, politikusként nem tehetek mást, mint, hogy azt mondjam, ilyet nem szabad csinálni. Én teljes mellszélességgel kiállok Fábián István professzor úr mellett” – hangsúlyozta Varga Zoltán, a DK helyi jelöltje.

Az MSZP honlapján megjelent közlemény szerint a Momentum – ahogy fogalmaznak – fontos körzetekben vonta szorosabbra az együttműködést Karácsony Gergellyel. Ennek egyike a debreceni választókerület, ahogy Vas és Győr-Moson-Sopron megyében is megvonták a támogatást a szövetség jelöltjétől. Békés és Fejér megye egy-egy kerületében pedig a Momentum hívja vissza a jelöltjeit az MSZP-Párbeszéd javára. 

 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mikediver
2021. szeptember 14. 07:24
Ezek hülyék, könyörgöm értsék már meg, hogy az előválasztás célja kiderüljön kinek van az adott körzetben a legnagyobb támogatottsága! Ne a pártközpontokban döntsenek az emberek helyett. Teljesen felesleges volt ez a bohóckodás. Ráadásul saját embereiket fejezik le, idióták.
Gyikó István
2021. szeptember 12. 16:22
Akkor készülhetarra,hogymajd ő is ellesszásva,minta- hogy azt a karigerinek is!beigérték...
Elmekortan
2021. szeptember 12. 15:00
Hajrá Debrecen! Nem lehet megválasztani sem momentumost, sem mszpést. Még előválasztáson sem. Jöjjenek a Stop Gyurcsány aláírások!
pumuklik
2021. szeptember 12. 12:48
Mi ez a visszalépés dömping az előválasztás előtt? Nem arról volt szó, hogy a balfasz nép választ közülük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!