Volner János: Karácsony adóemelésre és megszorításokra készül

2021. augusztus 31. 12:46

Karácsony Gergely vissza szeretné hozni főnöke, Gyurcsány Ferenc éveire jellemző megszorító politikát, és jelentős adóemelésre készül – jelentette ki a Volner Párt elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

2021. augusztus 31. 12:46
null

Volner János szerint Karácsony Gergely hatalomra kerülve vissza kívánja állítani a többkulcsos személyi jövedelemadó (szja) magasabb adókulcsait. Így egy olyan magyar, aki valamivel az átlag felett keres, arra számíthat, hogy több tízezer forinttal kevesebbet vihet haza – közölte Volner János.    

Ugyanakkor azt is nyilvánvalóvá tette, hogy kőkeményen megadóztatná a vállalkozásokat, hiszen nem ért egyet a hazai alacsony adókulcsokkal – fűzte hozzá.    

A politikus szerint Karácsony egyetért a minimumadó amerikai ötletével, vagyis Magyarországon megemelné a magyar vállalkozói adók mértékét, amelyek jelenleg a legalacsonyabbak Európában. Továbbá új gazdasági programjában nyilvánvalóvá tette, hogy zöld adókat és illetékeket, illetve vagyonadót vezetne be, ami újabb sarcot jelentene a magyar lakosság számára – sorolta.    

Arról is szólt: Karácsony Gergely támogatja az Európai Bizottság zöld tervét, ami ezer forintos benzinárat, a fosszilis energiahordozókra kivetett büntetőadót eredményezne, amelynek nyomán jelentősen megugranának a háztartási rezsiköltségek is. A Volner Párt ezzel szemben elutasítja a megszorító gazdaságpolitikát. Abban hisznek, hogy a magyar vállalkozások alacsony adóterhelés mellet teremthetnek itthon jól fizető munkahelyeket – mondta Volner János.

(MTI)

Fotó: MTI/Soós Lajos

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. szeptember 01. 11:08
"Karácsony adóemelésre és megszorításra készül" Karácsony elvtársa, Szamueli Tibi bácsi még akasztott is, ha nem sikerült elég adót beszedni, erről szól a baloldali történés. Senki nem felelős Karácsony tevékenységéért mert,korlátozott szellemi kapacitással rendelkezik, a szavazói szintén zenészek, a kis létszámú zenekarból.
Parini
2021. augusztus 31. 15:46
Szja több kulcsos, tehát adó emelés. Az kisebb pénzt jelent, ami a fogyasztás eséséhez vezet, ami kevesebb pénz az államnak. Minimálbér adómentes, akkor aki teheti nem is vall be többet. Megint csak kevesebb pénze lesz az államnak. Így majd az államháztartás elszál. Pénzt kérnek MAJD, sokat. Így lassan el is érkezünk oda ahol 2008-ban voltunk. CSŐD.
Macskakalapban2
2021. augusztus 31. 15:03
Volner nem is leplezi a házi ellenzéki szerepet. :)))) Biztos jól fizet!
Kristály
2021. augusztus 31. 13:58
A Karácsonyin látszik hogy hazudik és hogy minden szava hazugság azért olyan keserves a képe azért dadog sokszor mert keresi a szavakat nehogy elszólja magát és összefüggéstelen mondatokat mond . Nagyon aljasok ,amit művelnek a 9.700.000 magyarral teljes félrevezetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!