Szanyi Tibor Kádár-tervet ígér

2021. augusztus 30. 11:11

Az ISZOMM politikusa szerint Gyurcsány, Dobrev vagy Orbán Viktor „sehol nem lenne a Kádár-korszak igazságai nélkül”.

2021. augusztus 30. 11:11
null

Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy pártja hamarosan nyilvánosságra hozza programját, amelyet a műsorban „Kádár-tervnek” nevezett. Arra a kérdésre, hogy ennyi kádárista van-e a pártban, Szanyi úgy felelt, hogy a Kádár-korszak „volt az egyetlen tartalmasabb, hosszabb időszak, amikor a nép szemmel láthatólag nemhogy egyről kettőre, de egyről nagyon sokra jutott szociális értelemben”. Szanyi a műsorban úgy fogalmazott, ennek a korszaknak köszönhetően többek között felvirágzott az „ezredéven át ütött” magyar vidék.

Hozzátette azt is, hogy 

a mostani celebek, Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Orbán Viktor sehol nem lennének a Kádár-korszak igazságai nélkül”.

Szanyi Tibor arra a felvetésre, miszerint a Kádár-korszak tömeggyilkossággal kezdődött, és gazdasági összeomlással végződött, kitérő választ adott és elmondta: „modern, előremutató” szocializmusban gondolkodnak.

Nyitókép: atv.hu

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BobbyBacsi
2021. augusztus 31. 04:53
Az eszem meg áll.. bár ha pár ős komcsi szavazót elhúz a mosléktól az nekünk csak jó!
zolizolizoltan
2021. augusztus 30. 16:56
Kádárt a kompromisszumok robotosának tartották - a Brezsnyev-éra végéig. Gorbacsovval már nem értett szót. Kádár jól kihasználta, hogy a szovjetek féltek '56-tól, lényegében ezért lehettünk a "legvidámabb barakk". A Kádár-éra második fele pozitívnak mondható, szerintem nem lehetett többet kihozni a szovjet uralom alatt. Az más kérdés, hogy a "létezett szocializmus" mindenütt a világon bebizonyította, hogy a közösségi tulajdonra épülő gazdaság életképtelen. Csak diktatúrával lehet fenntartani. Szanyi csalóka képet fest a tájékozatlan emberek felé, amikor ezt nem árulja el nekik, noha ezt jól tudja.
Vakfolt
2021. augusztus 30. 14:48
"Kádár-korszak igazságai" Felcsapott oximoron faragónak?
dick52
2021. augusztus 30. 14:46
Marha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!