Meleg szomszédjukat zaklatták, közmunkára ítélte őket a bíróság

2021. augusztus 31. 09:30

A két fiatal a meleg szomszédjukat hónapokon keresztül sértő és obszcén beszólásokkal illette.

2021. augusztus 31. 09:30

A Telex arról ír, hogy közösség tagja elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett becsületsértés miatt 100, illetve 80 óra közmunkára ítélte a bíróság azt a két fiatalt, akik tizenéves meleg szomszédjukat hónapokon keresztül sértő beszólásokkal illették, majd több alkalommal bántalmazták. Hozzátették: a XXII. kerületben lakó Kristóf 2016 májusában, 16 évesen egy Facebook-posztban vállalta fel, hogy saját neméhez vonzódik. Értesült erről két közelében lakó fiatal is, akik ezt követően

mindent megtettek annak érdekében, hogy megkeserítsék Kristóf életét.

„Homár!”, „buzi!”, „hülye köcsög!”, „nem lesz szaros a farkad?” – kiabálták neki, amikor az utcán találkoztak. A támadók Kristóf felé több esetben öklöző mozdulatot tettek, és az egyik támadó két-három alkalommal szándékosan vállal meglökte, hiába próbálta őt Kristóf kikerülni, írják.

Emlékeztettek: a 16 éves fiúnak elege lett a folyamatos szekálásból, és a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának tanácsára feljelentést tett a rendőrségen. Bár az elkövetők kiléte már az eljárás legelején ismert volt, a nyomozás mégis évekig tartott, és a büntetőeljárás végére csak most, 2021 nyarán került pont. Azt írják, az elsőfokú bírósági ítéletre közel öt évet kellett várni: idén januárban a Budai Központi Kerületi Bíróság a vállal Kristófnak nekimenő támadót bántalmazással elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt 60 óra közmunkára, a másik támadót folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége (és egy korábbi rongálásos ügy miatt) miatt 80 óra közmunkára ítélte.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2021. szeptember 01. 07:14
@Ez igaz, de ha a buzi nem mutat kihívó viselkedést, semmiképp nem szabad megalázni, sem gúnyolódni vele szemben. Elég neki a maga baja, még tovább szomorítani embertelenség.@ Ennyi hagyni kell őket a francba, de cseébe ők is hagyjnak minket békén. Olyan nagy kérés ez?
annamanna
2021. szeptember 01. 02:43
Aki házasságtörő, az sem fogja a nyilvánosság előtt felvállalni a kapcsolatát, és ez óriási tömegeket érint, de mégis képesek "kordában tartani az érzelmeiket". Úgyhogy lehet tanulni ebből és óvatosan kezelni azt, ami másokat megbotránkoztat. Eleve a nyugati országokban minden érzelmi megnyilvánulást kerülnek a nyilvánosság előtt, egy életen keresztül, MINDENKI. "No feelings – Ellentétben Olaszországgal, itt semmi nem szól a szenvedélyről. Nem látsz csókolózó párokat, hahotázó járókelőket az utcán, az ember a magánügyének tartja az érzelmeit. Nem azt mondom, hogy jó dolog, ha a friss gerlicepár az utcán falja fel egymást, de az tényleg extrémbe hajló, ami itt megy." https://velvet.hu/trend/2013/11/03/25_dolog_amit_nem_lehet_megszokni_kulfoldon/ "ha véletlenül a ránézel az utcán egy szembejövő nőre, ne adj isten a szemébe, akkor iszonyat kellemetlenül kell érezned magad. visszanézni nem fog rád, pláne nem mosolyogni. inkább leszegett fejjel elsuhan melletted eltúlzottan határozott léptekkel" https://bezzegasvedek.wordpress.com/2014/04/17/akkor-nem-hello/
Gèbi
2021. augusztus 31. 22:49
Szegény kis meg nem értett buzi, szükségét érezte hogy ország világnak kinyilvánítsa aberrált hajlamát, majd azon csodálkozik, hogy van akinek ez nem tetszik.
namégmitnem
2021. augusztus 31. 18:22
Helyes. Ha már a nevelés és az iskolai szocializáció csődöt mondott, a primitív agresszivitásnak bírósági úton kell megálljt parancsolni. Kinek ártott ez a kamasz fiú azzal, hogy megvallotta: ő homoszexuális? Ok ez zaklatásra, becsületsértésre? Miért volna? Magától értetődik, hogy ugyanez érvényes az ún. "pride"-ok részvevőire, ha a többség érzékenységét szándékosan és durván sértik, értékeit gyalázzák. Mindkét viselkedésmód tűrhetetlen és büntetendő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!