Volt igazságügyi miniszter: Semmi jót nem tett az Orbán-kormány a közigazgatásban

2021. július 21. 16:30

Forgács Imre szerint a Bajnai-kormány idején nem fordulhatott olyan elő, hogy ellenzéki politikusokat, újságírókat hallgatnak le a szolgálatok.

2021. július 21. 16:30
null

Forgács Imre közigazgatási szakértő, a Bajnai-kormány igazságügyi és rendészeti minisztere saját területén illetve a jogállamiság területén semmit nem tartana meg, Orbán-komány intézkedései közül – olvasható a Klubrádió honlapján. A korábbi miniszter a Reggeli gyors című műsor vendége volt. 

A Pegasus-ügy kapcsán megjegyezte, olyan a Bajnai-kormány ideje alatt véletlenül sem fordulhatott volna elő, hogy ellenzéki politikusokat, újságírókat, vagy hallgattak volna le. 

Forgács Imre szerint mindent elmond a kormányról, hogy „Didier Reynders uniós igazságügyi biztos szerint rendszerszintű problémák vannak a jogállamisággal Magyarországon, az Európai Bizottság pedig kész minden eszközt – beleértve az uniós támogatások felfüggesztését is – bevetni a demokrácia védelmében, amíg Magyarország reformokat nem hajt végre az igazságügyben.”

Az olyan ügyek, mint a rezsicsökkentés a lakosság félrevezetését szolgálják 

– véli a Bajnai-kormány minisztere. „Amikor az áfa szintjét 25-ről 27 százalékra emelte a kormány lényegében a rezsicsökkentés hatását elveszi.” Forgács szerint az egész arról szól, hogy a szegények, szegényebbek legyenek, a gazdagok, pedig még gazdagabbak.

Kép forrása: MTI Fotó: Kovács Tamás

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik