Alig ötszázan gyűltek össze a Momentum tüntetésén

2021. július 26. 18:14

A Terror Háza előtt tüntetnek hétfőn az ellenzéki pártok a Pegasus-ügy miatt.

2021. július 26. 18:14
null

Mint arról mi is beszámoltunk, tüntetést szervezett hétfőre a Momentum az állítólagos lehallgatási ügy miatt. A demonstrációhoz öbb ellenzéki párt is csatlakozott. A tüntetők 18 órától gyülekeznek a Terror Háza előtt, innen vonulnak át a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, ahol beszédek is elhangoznak majd. Mindeddig nagyjából ötszáz ember gyűlt össze az Index szerint.

A rendezvényen felszólal Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, az LMP politikusa, Tetlák Örs, Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, az MSZP-s Bárándy Gergely, a Párbeszéd politikusa, Dorosz Dávid, Lukácsi Katalin, Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke, valamint Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő is.

A mandiner olvasója hat előtt pár perccel fotózott az Andrássy úton. A Momentum Pegasus-tüntetésén olyan kevesen voltak, hogy elfértek a járdán. A létszám egy májusi délelöttön nagyobb szokott lenni a Terror Háza előtt, ha 4-5 kiránduló gimis osztály egyszerre áll sorba a bejutásért.

***

***

A menet a Terror Házától indult, a résztvevők az Andrássy úton, a szervizúton vonultak, rendőri felvezetéssel. A menet elején egy nagy molinót vittek, amelyre a rendszerváltáskor használt plakát mintájára oroszul azt írták, „2022: Tovarisi konyec” és amelyen a felirat mellett egy orosz katona látszott hátulról.  A menetben a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP, a Jobbik és a Magyar Liberális Párt zászlóját is lehetett látni. A tüntetés a beszédek után a Lendvay utcában békésen zárult. 

Nyitókép: Mátrai Dávid, belső kép: olvasói felvétel

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. július 27. 08:43
Azért voltak ilyen sokan mert ott volt a milla is.
Vakfolt
2021. július 27. 00:19
Hát ez pegáz, csak öcáan tüntettették magukat, hogy érdekli őket az egész lósemmi? Már a bolsevikok sincsenek többen önmaguk képzeleténél.
tevevanegypupu
2021. július 26. 22:51
Fekete-Győr mehet megint Amerikába "továbbképzésre"..Szél is vele..mi a teendő ilyenkor kedves amcsi ügynöktársak..ha kiderül, hogy csaltunk??
zakar zoltán béla
2021. július 26. 22:17
kolhoz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!