Reagált a kormány Karácsonyra: A főpolgármester hazudik, semmi nincs titkosítva

2021. július 01. 14:57

„Az eljárás során a közbeszerzési törvény szabályai szerinti valamennyi információ, adat hozzáférhető és nyilvános” – szögezte le válaszában a Kabinetiroda.

2021. július 01. 14:57
null

Karácsony Gergely hazugságainak a száma ma újra tovább nőtt, a főpolgármester állításaival szemben ugyanis a kormány nem titkosította a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése és üzemeltetése tárgyában folyamatban lévő kétszakaszos, nyílt, tárgyalásos, uniós eljárásrend szerinti koncessziós beszerzési eljárás adatait – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda Karácsony Gergelyre reagálva, akinek Facebook-posztjáról lapunk is beszámolt.

Ebben a főpolgámester közölte, hogy kötelezettségszegési eljárást indít a kormány ellen az Európai Bizottságnál.

Az ok, hogy a magyar kormány a múlt héten 35 évre koncesszióba adta a gyorsforgalmi úthálózat fenntartását. Karácsony szerint az „Európai Unió joga és a magyar közbeszerzési törvény szerint is csak akkor köthető öt évnél hosszabb időre koncessziós szerződés, ha az ajánlatkérő számításokkal tudja bizonyítani, hogy az nem eredményez extraprofitot a pályázatot elnyerők számára”.

Szerinte a kormány titkolja a számokat, mert ha nyilvánosságra hozná, „a napnál világosabb lenne mindenki számára, hogy az elmúlt tizenkét év legnagyobb lopására készül Orbán Viktor kormánya”.

Mint írják, a hatályos jogszabályok szerint a folyamatban lévő beszerzési eljárásokkal kapcsolatos döntések megalapozását szolgáló adatok a verseny tisztaságának teljeskörű biztosítását szem előtt tartva hozhatóak nyilvánosságra.

Ezért a döntés előkészítő adatokból a nyilvános pályázati anyagokon, információkon túl a pályázat végéig nem adható ki további adat kifejezetten annak érdekében, hogy egyik pályázó se kerülhessen versenyelőnybe az eljárás során. Ez az eljárás felel meg az európai uniós közbeszerzési szabályoknak.

„A szabályos eljárás tehát folyamatban van, melynek során semmiféle titkosításról sem született döntés. Azt tanácsoljuk Karácsony Gergelynek, hogy mielőtt a nyelvvizsgájával kapcsolatos ügyekhez hasonlóan újabb hazugságspirálba keveredne, előtte tájékozódjon az ügyben” – áll a közleményben.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovácslajos1930
2021. július 01. 23:22
Az, hogy idióta buta orbántermékek el sem olvassák a cikket csak mocskolódnak, már nem lep meg
kovácslajos1930
2021. július 01. 23:20
A pályázat végéig nem adható ki több adat. Nehogy már más nyerjen, mint mészáros. Hazudnak, lopnak, ez a mai kormányzás
tothpal
2021. július 01. 22:43
A tehetetlen Karácsony főpolgármester egyfolytában hazudik... Ki érti ezt? De ezt mondják az emberek...
Krupp Skya
2021. július 01. 21:01
Karácsony olyan mint Lenin. Leni élt, Lenin élt, Lenin élni fog. Csak azzal a kis különbséggel, hogy Karácsony meg hazudott, Karácsony hazudik, Karácsony hazudni fog, remélem a háromkeresztes vérbajuk az ugyan az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!