Orbán Viktor megtalálta az „elveszett sajtószabadságot”

2021. július 07. 11:19

Orbán Viktor, miután egy idős járókelő nagy örömére bevásárolt ellenzéki lapokból, örömmel állapította meg mennyi orgánum „gyalázza" őt.

2021. július 07. 11:19
null

Ahogy korábban mi is megírtuk, új listát készített a Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet, melyben a sajtószabadságot értékelve Magyarországot öt év alatt 3 hellyel sorolták hátrébb, a 92. helyre. Mint írták: „Most először egy európai vezető, Orbán Viktor is ott van az »ellenségek« között”.

A hírre reagálva a magyar kormányfő ellátogatott egy újságos standhoz, hogy meggyőződjön a hazai ellenzéki lapok létezéséről. „Gondoltam megnézem, hogy milyen kormányt kritizáló, vagy gyalázó újságok vannak és vásárolok belőlük, és megmutatom, hogy mennyi van” – mondta a magyar kormányfő. Orbán Viktor végül ironikusan megállapította, hogy „nyomorúságos állapotban van a sajtószabadság, ha csak ennyi helyen gyaláznak”.

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2021. július 08. 07:29
nagyon nyüszögnek a libsi nyüzsgönc haladárok..élmény volt nézni, ahogy a kormányinfón görcsölnek....
Samael
2021. július 08. 02:45
A KESMA nem 200, hanem 473 kormánypárti médiaterméket foglal magába. Egyébként Londonban még azt hazudta Bolseviktor, hogy azonnal kapna legalább egy tucat ellenzéki napilapot. Ehhez képest 1 napilap lett, összesen 5 újság. Szóval annyira nem sikerült a bebizonyítás.
Secnir
2021. július 07. 20:06
magyarnarancs.hu/interaktiv/elfogyott-a-magyar-narancs-orban-nem-tudott-venni-239943 A Józsefváros újság azonban megkereste Wölfinger Lászlót, a szóban forgó újságárust, aki a Práter utca-Szigony utca sarkán lévő újságosbódéjában árul 23 éve, hogy hogyan is történt a látogatás. Wölfinger elmondta, ő maga is meglepődött, nem leszervezett eseményről volt szó, egyszer csak megállt oldalt a kormányfő kommandós busza, és odalépett hozzá, udvariasan köszönt, kezet fogott és engedélyt kért, hogy hadd forgassanak egy rövid videót vele. Elmondása szerint azonban a videó szerkesztve lett, így az kimaradt, hogy sem Magyar Narancsot, sem 168 Órát nem talált a miniszterelnök nála, mert a múlt heti számok már elfogytak. Mindkét lap ugyanis csütörtökön jelenik meg, a múlt héten megjelent szám - a Magyar Narancs címlapján épp a kirúzsozott Orbánnal - pedig elfogyott...
az ember
2021. július 07. 18:09
Az index próbált valamit leleplezni, a bombasztikus címmel: "Kitálalt a VIII. kerületi újságos: ezt vágták ki Orbán Viktor videójából" A cikkből kiderül, semmi érdemit nem vágtak ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!