Ex-momentumos politikust igazolt a Transzparens Újságírásért Alapítvány

2021. július 21. 13:19

Nagy Károly független önkormányzati képviselő a médiatudatosságért küzdő alapítvány menedzsere.

2021. július 21. 13:19
null

A 2018-ban alapított Transzparens Újságírásért Alapítvány az elmúlt időszakban egyre aktívabb szereplője lett a magyar közéletnek. Népszerű zsurnaliszta vitaestjeik mellett  elemzéseikkel, újságírókról írt portrécikkeikkel és médiatudatossággal kapcsolatos munkájukkal többször a figyelem középpontjába kerültek. 

Az alapítványhoz csatlakozott az a Nagy Károly is, aki idén tavasszal a momentum politikusaként, a párt ifjúságiszervezetének alapítójaként, önkormányzati képviselőként kilépett a momentumból.  

„Az elmúlt időszakban alapítványunk komoly bővülést élt meg, Vastag Tamás mellett Nagy Károly a TizenX alapítója, egykori elnöke, független önkormányzati képviselő is erősíteni fogja a Transzparens Újságírásért Alapítvány munkáját a szervezet menedzsereként” – áll az alapítvány közleményében. 

A nyár mozgalmasan telik az alapítványnál, hiszen nemrégiben bejelentették, hogy Vastag Tamás médiatudatosság nagyköveteként segíti a szervezet munkáját. Nagy csatlakozásával pedig szervezeti oldalon erősödhet meg az alapítvány hiszen az egykori politikus fog felelni a szervezet felépítéséért, munkafolyamatok koordinálásáért. 

Politikából civilszférába?

Nagy Károly facebook posztjában azt írt, hogy habár a COVID-időszak előtt is a társadalmi megosztottságot fontos kérdésnek tartotta, a járvány helyzetben tapasztaltak megerősítették abban, hogy ez nem csupán egy fontos kérdés hanem egy egészséges társadalom megteremtésének feltétele.  

Megkerestük Partos Bencét, a Transzparens Újságírásért Alapítvány alapítóját, hogy nem tartja-e visszásnak vagy összeférhetetlennek egy ex-momentumos politikus, független önkormányzati képviselő leigazolását egy politikától független média alapítványba. Partos kérdésünkre így fogalmazott: 

„Nagy Károly közéleti szerepvállalása során példaértékű események megszervezésében jeleskedett. Ezen vitaestek szervezőjeként mindig törekedett arra, hogy két különféle gondolkodású közéleti szereplőnek teremtsen közös platformot az érvek ütköztetésére. Alapítványunk is hasonló célok mentén működik az újságírás világában. A Momentumból és ezáltal a párt politikából való távozása után megnyílt az út a közös munka előtt. Nagy Károly érkezésével sokoldalúbbá vált az alapítvány köré épült szakmai-szellemi műhely”. 

Fotó: XVIII. kerület Önkormányzat

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. január 01. 22:23
Ex momentumos. Pont ,mint a Lengyel László nevű hulla dék,és komcsi. Ja nem állibsi. ja nem getzy.. sic
OrangeOrder
2021. július 21. 18:19
Na, újabb független civil.
Karbantartó9
2021. július 21. 17:58
Jesszus, azt az ostoba pofát!
zakar zoltán béla
2021. július 21. 16:30
értelmes arc.....................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!