Horn: A kormány érzi, hogy át kell vennie a kommunikációs irányítást, ezért kell a népszavazás

2021. július 22. 16:50

Szerintem nagyon fontos demokratikus intézményrendszerből csinálnak egy kicsi bohócot – véli a Republikon Alapítvány elnöke.

2021. július 22. 16:50
null

Amint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor bejelentette: a kormány népszavazást kezdeményez a gyermekvédelem ügyében. Arról is írtunk, hogy a miniszterelnök után Karácsony Gergely főpolgármester és miniszterelnök-jelölt is népszavazást indítana, bár más témákban: kínai egyetem, autópályák, és antitest a hívószavak. 

Az állítólagos megfigyelési ügyről

Horn Gábor az ATV Start című műsorában arról beszélt: nem hiszi, hogy a magyar kormányt megingatná ez a szerinte is példa nélküli botrány. „Nem arról híres az Orbán-kormány, hogy meg szokott inogni vagy miniszterek buknának egy ilyen helyzetben.

Normális polgári demokráciában azért egy ilyen botránynak olyan súlyos következményei lennének, hogy miniszterelnökig lenne változás

– mondta az ATV Start című műsorában a Republikon Alapítvány elnöke. Hozzátette, hogy azt tudjuk, hogy egy olyan világban élünk, ahol megfigyelnek bennünket, de hogy ki és hol, azt nem, ebbe kaptunk most belelátást.

A népszavazásról

Horn Gábor úgy véli a magyar kormány érzi, hogy valamilyen módon át kell vennie a kommunikációs irányítást, ami szerinte kicsúszott a kezükből, ezért van szükség a népszavazásra.

Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezéséről szólva a Republikon Alapítvány elnöke azt mondta: „egy abszurd játéknak a szemlélői vagyunk.

Szerintem nagyon fontos demokratikus intézményrendszerből csinálnak egy kicsi bohócot. Ezt a bohócjátékot a kormány kezdte.

Megnéztem Karácsony Gergely kérdéseit, ezek részben nemzetközi szerződéseket érintenek, részben közvetlenül költségvetési hatásúak. Úgy érzem, hogy a főpolgármester kommunikációs eszközként teszi elénk ezt”. Horn abban biztos, hogy a Karácsony-féle öt kérdésből nem lesz népszavazás, az Orbán-féléből viszont lesz.

Kép forrása: MTI Fotó: Kovács Attila

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sörös
2021. július 23. 19:34
Ez a szőrös gazember is mindig akkor bújik ki a likból amikor közeleg a választás.
huglot
2021. július 23. 09:56
"Normális polgári demokráciában azért egy ilyen botránynak olyan súlyos következményei lennének, hogy miniszterelnökig lenne változás" Ja pl az USA. Snowden meg nyaral, nem menekül.
huglot
2021. július 23. 09:54
Éledezik a szadesz. Bauer, Horn, Kuncze... Jönnek mind. Hogy a francba van ezeknek képük megszólalni?
Sincero
2021. július 23. 04:47
CIKK: "(Horn Gábor úgy véli) a magyar kormány érzi, hogy valamilyen módon át kell vennie a kommunikációs irányítást, ami szerinte kicsúszott a kezükből, ezért van szükség a népszavazásra." Azért tudja (= tudják) ilyen jól, mert magából (= magukból) indul(nak) ki. Saját hadviselési eszközüket ismerik fel a Kormányéban - ezért tudják azt meghatározni. Horn itt most azért lázad, mert az "ellenség" (= a Kormány) lemásolta a stratégiájukat; azaz ami náluk, liberáliséknál "becsületes", az az "ellenségnél" (= a Kormánynál) becstelen... A liberalizmus MINDIG önmaga skizofréniájában fuldoklik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!