A kormány már benyújtotta a népszavazási kérdéseket a választási bizottsághoz

2021. július 23. 12:56

A testületnek a szerdai benyújtástól számítva 60 napja van arra, hogy döntsön a kérdés hitelesítéséről.

2021. július 23. 12:56
null

A kormány benyújtotta a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB). Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be a közösségi oldalán, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez öt kérdésben. A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n az NVB-hez 2021-ben benyújtott országos népszavazási kezdeményezések között szerda délután már meg is jelentek a kormány által benyújtott kérdések.

Az NVB-nek a szerdai benyújtástól számítva

60 napja van arra, hogy döntsön a kérdés hitelesítéséről.

Az NVB akkor hitelesíti a kérdést, ha az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésről van szó, és ha nem ütközik tiltott tárgykörbe – például a költségvetés vagy nemzetközi szerződések ilyen tárgykört jelentenének –, továbbá, ha egyértelmű a kérdés megfogalmazása. Az NVB határozata ellen 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához, amelynek 90 napja van arra, hogy jogerősen eldöntse, a népszavazásra feltenni kívánt kérdés hitelesíthető-e.

A kérdések:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? 

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?   

(MTI)

Címlapképünk illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2021. július 23. 13:43
Orbán biztosan állította,hogy lesz népszavazás,úgyhogy ezt a kézivezérelt Választási Bizottság sem kaszálhatja el. Persze Orbán elvtárs azt megtiltotta,hogy az ellenzék valós kérdéseiről legyen népszavazás,így azt a szolgai testület el fogja kaszálni. Persze jogállamban Orbán az engedély előtt nem jelenthetné be,hogy EZEKKEL A KÉRDÉSEKKEL LESZ NÉPSZAVAZÁS,de olyan önálló testület,hogy Választási Bizottság nincs ma Magyarországon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!