Niedermüller Péter szerint a nemzeti oktatás hátrányos a gyerekeknek

2021. június 04. 11:07

A Fidesz tiltakozik a DK-s politikus kijelentése miatt, a kormánypárt szerint a versenyképes tudás és a nemzeti identitást erősítő tananyag nem ellentétei, hanem tökéletes kiegészítői egymásnak.

2021. június 04. 11:07
null

Niedermüller Péter megint botrányt keltő kijelentésre ragadtatta magát. Erzsébetváros DK-s polgármestere pártja oktatási konferenciáján június 2-án úgy fogalmazott, „csendesen mondom, hogy abba gondoljunk bele, hogy azok a gyerekek, akik ma vannak az általános iskolában, azok ugye 15-20 év múlva fognak kikerülni a munkaerőpiacra, és ugye, hogyha most teletömik a fejüket különböző ilyen nemzeti indíttatású tananyagokkal, mit fognak ezek a gyerekek majd a munkaerőpiacon csinálni?”

„A »nemzeti« szó az a baloldalnál egy minősítő jelző”

Hollik István a Facebook-oldalán azt írta,

Gyurcsányék szerint az a jó tananyag, ami nem »nemzeti indíttatású«”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint „ez az elszólás is bizonyítja, hogy a »nemzeti« szó az a baloldalnál egy minősítő jelző, szinonimája az avíttnak, az elavultnak és a rossznak, amit magunk mögött kell hagyni, hogy teret adhassunk a modernnek és progresszívnak”.

„A DK bizonyítottan nemcsak kereszténygyűlölő, hanem nemzetellenes is”

A fideszes politikus azzal folytatta „mi éppen az ellenkezőjét gondoljuk! A versenyképes tudás és a nemzeti identitást erősítő tananyag nem ellentétei, hanem tökéletes kiegészítői egymásnak! Szerintünk akkor lesz Magyarországnak sikeres jövője, ha valaki nemcsak jól dolgozik, hanem a hazája iránti felelősségtudat is mozgatja!”

Tiltakozik a Fidesz erzsébetvárosi szervezete is. A Bajkai István országgyűlési képviselő által jegyzett közleményükben azt írták, „minden jóérzésű magyar ember nevében szeretném felháborodásomat kifejezni Niedermüller Péter – Erzsébetváros DK-s polgármesterének – szavai miatt. Nincs sikeres és erős magyar nemzet versenyképes tudás, nemzeti érzelem és nemzetért érzett felelősség nélkül. Egyértelmű, hogy a DK a kereszténység után azon embereket is kirekesztené, akik nemzeti érzelműek és hisznek a sikeres, gyökereire és nemzeti értékeire büszke Magyarországban.

A DK bizonyítottan nemcsak kereszténygyűlölő, hanem nemzetellenes is.” 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2021. június 07. 17:12
Patkányképü fasz!
egyvilág
2021. június 04. 18:36
Az oktatásról a legfontosabbak. Pl. Hogyan lehet jól tanítani, és milyen elvek mentén kellene megszervezni az iskolarendszert: https://egyvilag.hu/temakep/110.shtml
BossN
2021. június 04. 17:08
Niedermüller egy alacsony IQ-jú zsidó. Igazán hazamehetne a fajtája közé. Ott majd megtudja milyen a nacionalista, soviniszta oktatás.
Box Hill
2021. június 04. 17:01
"Csak jó magyar lehet jó ausztrál" - Bob Santamaria, közíró, politikus. "Néhány éves amerikai vendég professzorkodásom alatt váltam ausztrál nacionalistává - John Hewson, parlamenti képviselő (1987-95)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!