Meghalt négy beteg, 113-mal nőtt a fertőzöttek száma

2021. június 17. 10:12

Kórházban 320 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

2021. június 17. 10:12

Eddig 5 375 923 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 299 073-an már a második adag vakcinát is megkapták. Meghalt 4 krónikus beteg, és újabb 113 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. Azt írták: 807 322-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 948-ra, a gyógyultaké 733 907-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 43 467.

Kórházban 320 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. 

Hatósági házi karanténban 4411-en vannak, a mintavételek száma 6 020 027-re nőtt. Kiemelték, hogy az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát.

Emlékeztettek, Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon – írták. Folyamatosan regisztrálhatnak a Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyarok is, oltásuk a közeljövőben megkezdődik – hívták fel a figyelmet. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható, de egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető. A kormányzati honlap felhívta a figyelmet arra is, hogy az oltást igazoló alkalmazás, amely kiváltja a védettségi igazolványt, mobiltelefonra ingyenesen letölthető.

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, „ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van” – írták. Hangsúlyozták: minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedésben és az üzletekben is. A közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó-teraszokra vonatkozó szabályok irányadók, így

védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni, és élvezni a foci Eb-t. 

Emlékeztettek arra is, hogy a kormány felállítja a közösségi élet újraindításáért és a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzseket, és nemzeti konzultációban is kikéri a magyar emberek véleményét a gazdaság újraindításával kapcsolatos kérdésekben. Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (143 994) és Pest megyében (111 948) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 578), Győr-Moson-Sopron (44 417) és Hajdú-Bihar megye (42 578). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (17 757).

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. június 17. 20:08
Nézd meg az oltásonkénti halálozási rátát Magyarországon,top listás az A,az F,de a többi is ott van az élbolyba.Segít a Google! Mostanság az oltottak között kaszál a halál! A pontos számokat nem ismerjük mert a hazug kormány mindent elkövet hogy a valóságot leplezze.Szóval a Rozi néni meghal 2 oltás után akkor ráírják a papírjára hogy farkasvakság miatt hunyt el.
Macskakalapban2
2021. június 17. 11:44
Kínaival oltottak dőlni fognak.
olajfa1
2021. június 17. 11:40
Azt hiszem hogy hazánkban is elkezdett növekedni az esetszám... bár ezt csak heti lebontásban lehet megítélni. Mindenesetre továbbra is nagyon figyeljünk magunkra és egymásra! Az indiai mutáns tényleg sokkal fertőzőbb! Aki nem oltatta be magát -mert úgy gondolja hogy a nyájimmunitáshoz elég ha mások oltatják be magukat- azok túl nagyot tévedhetnek! és a tévedésüknek túl nagy lehet az ára... Ezért azt tanácsolom az ilyeneknek hogy gondolják újra át ezt a dolgot...
states
2021. június 17. 11:11
Végetek van komcsinacik a járvánnyal együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!