Matolcsy: Meg kell fékezni a költségvetési hiány növekedését

2021. június 09. 10:55

Az MNB elnöke a jövő évi hiány korrekcióját javasolná a harmadik negyedévet követően a Világgazdaság gazdasági csúcskonferenciáján.

2021. június 09. 10:55
null

A harmadik negyedéves gazdasági növekedési adat megismerését követően lehetőséget látnak arra, hogy korrekciót javasoljanak a 2022-es államháztartási hiányra vonatkozóan – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján szerdán. Megjegyezte: az 5,9 százalékra tervezett jövő évi magyar hiányadat a harmadik lemagasabb lenne az Európai Unióban.

Nem szerencsés ilyen rangsorban előre kerülni – tette hozzá.

A monetáris politikai fordulat akár már júniusban is elkezdődhet, amennyiben a monetáris tanács tagjai úgy látják, akár már ebben a hónapban sor kerülhet a kamatemelésre – mondta Matolcsy György. Kiemelte: az infláció tartós megemelkedése veszélyeztetné a kilábalást, a kamatemelést elbírná a magyar gazdaság és „kötelezővé is teszi” az inflációs veszély.

(MTI)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tacsi90
2021. június 09. 21:12
ez a faszi egy zseni.
lehetkalman
2021. június 09. 20:48
Pont most, az orbán bejelentés után láthattuk, hogy miért nem szabad a fideszre szavazni, ha valaki stabil, kiszámítható életet, gazdaságot akar.
JMoflicheque
2021. június 09. 12:02
Fékezz gyurka, jön a kanyar!!
széki lassú
2021. június 09. 11:41
A Fideszre szavazni nem ideológiai, hanem gazdasági kérdés. Ha biztonságban akarnak élni a magyarok, a kormányra szavaznak, nem az ellenzékre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!