Újabb csörte zajlott Mirkóczki Ádám és az egri Momentum között

2021. május 12. 18:21

A Momentum Mozgalom egri jelöltje egy olyan ügy kapcsán kezdett társadalmi konzultációba, melynek kapcsán Mirkóczki Ádám már sikeres tárgyalásokat folytatott a kormánnyal.

2021. május 12. 18:21

A Momentum egri országgyűlési képviselőjelöltje, Jánosi Zoltán kedd délután az egri laktanya jövőjéről kezdeményezett társadalmi vitát, ám a város ellenzéki, ugyanakkor a baloldali összefogástól távolmaradó polgármestere, a volt jobbikos Mirkóczki Ádám politikai hangulatkeltést sejt az ügy mögött. 

„Szeretnénk, ha az épület hasznosításáról párbeszéd alakulna ki, ezért konzultációba kezdünk, melynek az a célja, hogy megtudjuk, mit látnának szívesen a helyiek” – mondta Jánosi Zoltán, aki a Momentum színeiben méretteti meg magát az ellenzéki előválasztáson a heves megyei városban, melyről az Eger Hírek lap adott hírt. 

„Mi azt szeretnénk, hogy a szavak helyett a tettek kerüljenek előtérbe, olyan módon, hogy az egri polgárok is kifejthessek véleményüket” – fogalmazott Petővári Attila, a Momentum Mozgalom egri elnöke a lapnak. 

A Gyurcsány-kormány ürítette ki az egykori laktanyát

Az egri laktanya korábban a Magyar Honvédség „24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóaljának” volt az otthona, ám 2007-ben még a Gyurcsány-kormány idején történő honvédségi átszervezések során felszámolták, mivel az egri egység jogutódja az „MH 5. Bocskai István Lövészdandár” és az „MH 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj” lettek Debrecenben. Az épületek állaga ezután gyorsan romlani kezdett, felhasználásuk kapcsán számos elképzelés keringett. Mirkóczki Ádám választási programjában szociális bérlakások kialakítása szerepel.

„Örömmel tölt el, hogy a Momentum végre elolvasta a 2019-ben kiadott polgármesteri programomat és felfedezték benne azt a vállalásom, hogy »az egykori Dobó István laktanyát városi tulajdonba kívánom venni«. Sajnálom azonban, hogy a minimum tájékozódást is elkerülve ostobaságokat nyilatkoznak és egy teljesen fölösleges petíciózásba kezdenek a nyilvánvaló politikai hangulatkeltés okán” – írta posztjában Eger ellenzéki polgármestere.

A Momentum saját korábbi szövetségese ellen kampányol

„A Momentumnak azt tudom javasolni, hogy nyugodtan kereshetnek más ügyet az aláírásgyűjtésükre, mert a laktanya ügye lassan lezárul. Velük ellentétben ugyanis én nem csak beszélek, hanem teszek is, hiszen már polgármesteri beiktatásomat követően felvettem a kapcsolatot a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel, amely jelenleg tulajdonosa az ingatlannak” – áll a posztban. 

Mirkóczki Ádám elmondása szerint tavaly év végén személyesen tárgyalt a laktanya ügyéről Palkovics László miniszterrel,

 valamint „számos minisztérium államtitkárával” az épületegyüttes jövőbeni sorsát illetően, amely tárgyalások a polgármester szerint „már akkor bizakodásra adtak okot.”  A polgármester szerint előrehaladottak a tárgyalások és jó esély mutatkozik, hogy a laktanya záros határidőn belül városi tulajdonba kerüljön.

„Ötleteink és konkrét javaslataink természetesen vannak az ingatlan későbbi felhasználásával, hasznosítási lehetőségeivel kapcsolatban, de erről akkor érdemes beszélni, ha az első és legfontosabb tulajdonjogi kérdést lezártuk” – zárta posztját Eger polgármestere.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. május 12. 20:45
Remélem ezek is kinyírják 1mást. Példa : Robespéter. Djugaswili Rosenfeld meg a komcsik általában,. Irtották 1mást,mint a legyeket. Annyit is érnek.
ThunderDan
2021. május 12. 20:13
Amúgy aki MSZP-s (!) színekben be van írva, mint előválasztási induló, Mirkóczki Zita, az rokona ennek az ex-jobbikos megélhetési kaméleonnak?
pollip
2021. május 12. 19:51
A kormány megint segítően állt egy ellenzéki polgarmester tervei mellé a város érdekében.
ThunderDan
2021. május 12. 19:46
Ja, amúgy az ex-jobbikos megélhetési kaméleon neve is el van írva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!