Orbán Viktor: Megvan az ötmillió beoltott, vége a szabadtéri maszkviselésnek

2021. május 22. 17:32

„Az operatív törzs úgy döntött, hogy nem kell maszkot viselni, búcsút inthetünk neki, itt a vége, fuss el véle, kedves maszk, viszontlátásra” – jelentette be szombat délután a kormányfő.

2021. május 22. 17:32
null

Ismert: az utóbbi napokban felgyorsuló oltási ütemnek köszönhetően már a hétvégén elérhetjük az ötmillió beoltottat. Erről Orbán Viktor is beszélt szokásos péntek reggeli interjújában. A kormányfő ismertette az ötmilliós határ elérésekor életbe lépő új szabályokat is:

1. A kijárási tilalom megszűnik.

2. Az üzletek és vendéglátó helyiségek kötelező zárási időpontja megszűnik.

3. Eltörlik a közterületi maszkviselési kötelezettséget.

4. Szabad a sport a közterületeken (akár egyéni, akár csapatsportról van szó).

5. A magán- és családi rendezvény 50 fő részvételével, korlátozás nélkül megtartható.

6. Lakodalom akár 200 fővel is korlátozás nélkül megtartható.

7. Zárt téri rendezvény továbbra is csak védettségi igazolvánnyal tartható, illetve látogatható.

8. Szabad téri rendezvény legfeljebb 500 fő részvételével, korlátozás nélkül tartható. 

9. Zenés-táncos rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

A 16-18 éves korosztály tagjai pedig, akik eddig zárt területre, moziba vagy étterembe csak felnőtt kíséretében mehettek, mostantól majd újra saját jogon is mehetnek, ha be vannak oltva, hiszen a 16-18 éveseket, akik regisztráltak, sikerült beoltanunk” – tájékoztatott a kormányfő.

A koronavírus.gov.hu szombati jelentése szerint mindez elérhető közelségbe került, ugyanis ma reggelre kicsivel több mint harmincezer beadott dózis hiányzott az ötmillió első oltott eléréséhez. Ezek után állt a kamerák elé a miniszterelnök szombat délután, hogy saját Facebook-oldalán tegye meg a bejelentést.

Hónapok óta mondjuk, hogy ha vissza akarjuk kapni életünket, akkor az oltással védekezhetünk.  Mindenkinek köszönetet mondok, akik vállalták és beoltatták magukat” – mondta a kormányfő. 

„Az operatív törzs úgy döntött, hogy nem kell maszkot viselni, búcsút inthetünk neki, itt a vége, fuss el véle, kedves maszk, viszontlátásra” – zárul a videó.

Nyitókép: Orbán Viktor, Facebook

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Somaa
2021. május 24. 02:13
Miért nem bírtál beledögleni ebbe a kurva kovidba te náci hazug hazaáruló elmebeteg rablógyilkos köpcös anyabaszó zsarnok patkánygeci...
Pitypangocska
2021. május 23. 11:23
KÖSZÖNÖM MINISZTERELNÖK ÚR! A HÁLÁTLAN HINFITÁRSAK NEVÉBEN IS.
Rocktoberi
2021. május 23. 10:09
Ne erőlködj, Marhageddon! Rég kiikszeltelek a többi ostoba trollal együtt. Nem vagyok kíváncsi az ökörségeitekre.
kunfia
2021. május 23. 10:01
Végre! Ez az idióta az üres utcán is kötelezővé tette a maszkhasználatot eddig. NOOORMÁÁÁLIS?Most sem,azelőtt sem.És egy ilyen uralkodik rajtunk 15éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!