Menczer: A WHO 60 év felett is ajánlja a Sinopharm-vakcinát

2021. május 11. 18:10

Nincs arra utaló adat, hogy a vakcina másképpen működik az időseknél, mint a fiataloknál.

2021. május 11. 18:10
null

Menczer Tamás közösségi oldalán számolt be arról, hogy kedden a WHO megjelent részletes ajánlásában megerősítette: a kínai Sinopharm-vakcina hatásos és biztonságos az időseknél is.

A külügyi államtitkár videójában idézi a szervezet ajánlóját, melyben az áll: a rendelkezésre álló adatok alapján a WHO ajánlja a vakcinát a 60 év felettieknél is, mert nincs arra utaló adat, hogy a vakcina másképpen működik az időseknél, mint a fiataloknál.

Egyszerűbben fogalmazva: a WHO kimondta, hogy a kínai Sinopharm-vakcina az időseket is védi”

– szögezte le.

A kínai Sinopharm oltóanyag vészhelyzeti használatát a WHO múlt héten engedélyezte a 18 éven felülieknek. Az intézkedést Tedrosz Gebrejeszusz, a szervezet főigazgatója jelentette be.

a 18 éven felülieknek. Az intézkedést Tedrosz Gebrejeszusz, a szervezet főigazgatója jelentette be.

Nyitókép: MTI/Mészáros János 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Griffi
2021. május 11. 23:29
Idézet a WHO dokumentumából a Sinopharmot illetően: "Based on all currently available evidence, WHO recommends the vaccine for use in persons aged 60 years and older." Magyarul: a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a WHO ajánlja a vakcinát a 60 év felettieknek. Ennyi!
Pierre
2021. május 11. 21:13
”Nem pontosan azt mondta a WHO a Sinopharmról, mint amit Menczer Tamás állít.” https://hvg.hu/tudomany/20210511_WHO_Sinopharm_ajanlas_Menczer_Tamas
Rasdi
2021. május 11. 20:47
Én 75 évesen március végén már a másodikat megkaptam. Jól vagyok. Pedig rendszeresen járok boltba, voltam fodrásznál, orvosnál. Sőt minden valószínűség szerint fertőzött személlyel is találkoztam. (Találkozásunk után pár nappal lett pozitív a tesztje.)
Sulammit
2021. május 11. 20:44
Nagyszüleim már megkapták a második adagot is és kutya bajuk. Annyira nem tartottak a kínaitól, hogy ezt is kérték volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!