Lemondásra szólították fel V. Naszályi Márta polgármestert

2021. május 06. 16:58

Már több ezren tiltakoznak a lakóövezetek közé tervezett gigantikus, 62 állásos, napi több száz buszt fogadó turistabusz-pályaudvar ellen.

2021. május 06. 16:58
null

V. Naszályi Márta első kerületi polgármester egy hatalmas, 62 állásos buszpályaudvart akar megvalósítani két budapesti kerület, az első és a tizenkettedik határán. Megépítése esetén ez lehet az ország egyik legnagyobb buszterminálja. Összehasonlításképpen, a hatalmas forgalmat lebonyolító budapesti Népliget buszállomáson 30, a Stadionoknál 12 aktív buszállás található.

Budapest legnagyobb buszpályaudvara lenne a Vár aljában

A megvalósítani szándékozott buszpályaudvar a tervek szerint napi több száz turistabusz fogadása, parkolása és indítása mellett éjjel távolsági buszdepóként is működne, késő esti érkezésekkel és hajnali indulásokkal, ezzel a tiltakozók úgy vélik, hogy jelentősen rontaná a lakók jelenlegi életminőségét. 

A civil szervezetek azért szólították fel lemondásra a Várnegyed baloldali polgármesterét, mert úgy vélik, hogy megszegte azt az igéretét, hogy „minden tervezett – a környezetminőséget és életminőséget érintő – önkormányzati intézkedésről érdemben tájékoztatják az érintett lakosságot és bevonják a döntések előkészítésébe”.

A civilek állítása szerint ezzel szemben először a 2021. március 11-ei kerületi újságban állították kész tények elé a környéken élőket.

„Jó ütemben halad a Déli Pályaudvar felhagyott üzemi területén kialakítandó turistabusz-parkoló előkészítése, ami tehermentesíti a Várat és a Gellérthegyet”– írták a projektről úgy, hogy előzetes konzultációt annak kapcsán nem tartottak. 

A tizenkettedik kerületben is dagad a botrány

Később tartottak egy online fogadóórát, ahol megpróbálták a lakóknak eladni a projektet, de nem keresték meg a tervezett buszpályaudvar nyugati oldalán, a tizenkettedik kerületben élő érintetteket sem, csupán egy szűk körű, önkormányzati bizottsági ülésen ismertette a terveit a polgármester, miután a tizenkettedik kerületi, Hegyvidéki Önkormányzat a hozzá beérkező nagyszámú lakossági panasz miatt az ülésre kénytelen volt meghívni. 

A terminál megvalósításán munkálkodó polgármester nemcsak a közösségi tervezést vágta sutba, hanem

a járványhelyzet adta kormányrendeletre hivatkozva ok nélkül meghosszabbította a projekttel kapcsolatos közérdekű adatigénylés teljesítésének határidejét.

A helyiek immár 70 tételesre duzzad kérdéssorára annak ellenére nem válaszol a polgármester, hogy erre egy online konzultáción külön ígéretet tett. A rendelkezésünkre álló információk szerint a buszpályaudvar telkének tulajdonosával – a Magyar Államvasutakkal – az érintettek kifejezett tiltakozása ellenére – a bérleti szerződést már 10+5 évre aláírták. A látványtervek elkészültek, az üzemeltetésről is napvilágot láttak különböző elképzelések, ismételten csak az érintettekkel való egyeztetés nélkül.

Fotó: Budavári Önkormányzat

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Best retards
2021. május 07. 10:18
Nem kellett volna a balfasz kerületieknek beszavazni. Elég a bugris konyhásnéni fejére ránézni Ötödik Uszály Hátra elvtársnőnek..
fogas paduc
2021. május 07. 09:33
Ez a V Naszályi Márta egy mazochista alkat. Imádja, ha gyűlölik.
nempolitizálok
2021. május 07. 08:56
Normális esetben ott egy parknak kellene lennie,mert arra a környékre szerintem ott nagyon ráférne, ugyanis Bp. legnagyobb forgalmú útjai határolják. Szerintem idáig sem volt jó arrafelé lakni, de legalább a belső forgalom gyér volt. Na most az nem lesz élvezet amikor busz busz hátán próbál be vagy kijutni a kis utcákon. Az állandó zaj és az anyázás mellé a jó sok dizelfüst, ami iszonyatosan ártalmas.
szodabár
2021. május 07. 08:12
A buszpályaudvar telkének tulajdonosával – a Magyar Államvasutakkal – az érintettek kifejezett tiltakozása ellenére – a bérleti szerződést már 10+5 évre aláírták. Homolya mit csinál? Simogatja a feje tetejét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!