Kidobták a „hakázó” politikust az új-zélandi parlamentből

2021. május 12. 14:27

A maorik harci táncával tiltakozott az őslakos politikus, de hiába.

2021. május 12. 14:27
null

Egy őslakos új-zélandi politikus a maorik tradicionális harci táncával, a hakával tiltakozott a teremben elhangzottak ellen, így szerdán el kellett hagynia a parlament vitatermét, írja az Associated Press. Hozzátették: Rawiri Waititi, a Maori Párt egyik vezetője azt követően szólalt fel, hogy a törvényhozók között vita alakult ki az új-zélandi kormány azon szándéka miatt, amely az egészségügyi rendszer megreformálására hivatkozva ún. Maori Egészségügyi Hatóságot hozna létre.

Sértő megjegyzések?

A konzervatívok szerint a terv a szeparatista törekvéseket erősíti,

Waititi szerint az ellenzéki érvek azonban rasszisták.

Saját elmondása szerint úgy érzi, hogy a vita során az őslakosokra irányuló sértő megjegyzések sorozatát kellett végighallgatnia, ami szerinte elfogadhatatlan a parlamentben. A Maori Párt társvezetőjét ezután a házelnök felszólította, hogy üljön le, ő azonban az utasítást megtagadva előadta a haka nevű tradicionális harci táncot. Az előadás után Waititinek – a házelnök utasítására – azonnal el kellett hagynia az üléstermet.

Fotó: Youtube-videó

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2021. május 13. 13:42
nekem errol egy Hajos Andras Heti Hetes maganszam jutott az eszembe, amikor a Nemzeti Agrárgyökér Párt nevében szólalt fel: Mik a globalizaciot nem szeressuk, meert: 1. Nem ertjuk 2. Felmelegszunk tole es 3. valaki mar segitsen begombolni a kabatom, mert en nem tudom
betamás89
2021. május 13. 13:40
a kepviselono meg a hatterben somolyog, mint nyul a brisalmara
kbs_real
2021. május 13. 12:44
Amikor egy bennszülött úgy tiltakozik a benszülöttekre vonatkozó negatív sztereotípiák ellen, hogy azzal igazolja az összes, benszülöttekre vonatkozó negatív sztereotípiát.
mokány
2021. május 13. 04:42
A fehérek, és minden idegen távozzon a szigetekről .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!