Gyurcsány bohócának nevezte Jakabot a miniszterelnök

2021. május 31. 15:50

A legkorruptabb magyar pártnak nevezte a Jobbikot a parlamentben Orbán Viktor.

2021. május 31. 15:50
null

„Úgy érzem magam mint aki visszacsöppent rendszerváltás előtti időkbe” – kezdte felszólalását a Jobbik elnöke, emlékeztetve, hogy ficsúrozásáért 10 millió forintos büntetést kapott. Jakab Péter, miután először „elvtársnak”, majd „régi kommunistának” nevezte a miniszterelnököt, megkérdezte, milyen szavak kimondásáért jár büntetés.

Minek nevezzelek?”

– kérdezte a kormányfőt Jakab.

„Egy ideig komolyan vettük önt”

Orbán Viktor viszontválaszában arról beszélt: Jakab Péter egy frakció vezetője, ami egy komoly feladat, és mint mondta, „egy ideig mi is komolyan vettük önt”. A magyar kormányfő szerint azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Jakab Péter „másik műfajban” utazik.

Ön valójában egy komédiás, aki hétről-hétre a szemünk előtt csinál bohócot magából. Havi hatmillió forintot költenek az állampolgárok a maga mutatványaira”

– fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: mindenki tudja, hogy „az önök térfelén Gyurcsány Ferenc a főnök”, és hogy Jakab Pétert „nem az eszéért alkalmazza”.

Jakab Péter reakciója Orbán Viktor miniszterelnök viszontválaszára. <br>Fotó: Mandiner videó
Jakab Péter reakciója Orbán Viktor miniszterelnök viszontválaszára.
Fotó: Mandiner videó

Ismét kikapcsolt a mikrofon

Jakab Péter egyperces viszontválaszában ismét megkérdezte Orbánt, hogy lehet őt hívni, majd azt javasolta, „egyezzünk ki a tolvajban”. A Jobbik elnöke azzal folytatta, hogy ha a kormánypárti képviselőkre tekint, arra gondol, hogy „kijön önökből a komplett magyar börtönválogatott”.

Jakab ezután egy sálat emelt a magasba, rajta azzal a felirattal, hogy „Fizessenek meg a tolvajok”, ezután a házelnök elvette a szót a frakcióvezetőtől.

A Jobbik a legkorruptabb magyar párt

Orbán Viktor azzal válaszolt, hogy a legkorruptabb magyar pártnak nevezte a Jobbikot.

Az önök pártja már az előző ciklusban is eladó volt, akkor is megvette önöket egy milliárdos. És most önök a Jobbikot egy másik milliárdosnak, Gyurcsány Ferencnek adták el”

– fogalmazott a kormányfő, majd idézte a Jobbik alapító okiratát, amelyben a párt a „kommunista utódpárt” leváltását tűzte ki célul. Orbán Viktor szerint a kérdés az, hogy Jakab Péter mennyi pénzt kapott Gyurcsány Ferenctől azért, hogy ezt a célkitűzést „kitörölje a Jobbik emlékezetéből”.

Emlékezetes, hogy Jakab Péter a közelmúltban parizeres kampányba kezdett, amellyel azt szeretné üzenni, ő egy egyszerű, hétköznapi ember. Ennek ellenére kiderült, hogy sofőrrel jár, havi hatmillió forintos keretből gazdálkodhat, éves szinten pedig 29 millió forintot keres.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 304 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. június 01. 16:26
".....Ön valójában egy komédiás, aki hétről-hétre a szemünk előtt csinál bohócot magából. Havi hatmillió forintot költenek az állampolgárok a maga mutatványaira” SZERINTEM MÉG MEGTISZTELTETÉS IS JAKAB PETYUSKÓ SZÁMÁRA A MINISZTERELNÖKI TERMINUS TECHNICUS: "BOHÓC"--AMIT NEM ÉRDEMEL SEM "MEG" SEM "KI" J.P.. SOKKAL INKÁBB UDVARI BOLOND A FÓSZER, MINT BOHÓC!
dakotasámán
2021. június 01. 13:10
"Ön valójában egy komédiás, aki hétről-hétre a szemünk előtt csinál bohócot magából." aszondja a toka báró, "halála a dagadt katona". ollyan, de ollyan kreatív vagy viktor ezzel a bohóccal. vagy hogy is volt pár éve ? bajnai gyurcsány bohóc pár ? kiégtél toka báró, már nem tudsz semmi újat hozni a politikába. igaz, a régit, a lopást még túl tolod.
Vakfolt
2021. június 01. 10:01
"Gyurcsány bohócának nevezte Jakabot a miniszterelnök" Rájöttem, hogy miért nevezte ennek. Mert az.
SigSauer
2021. június 01. 06:55
Mi ebben a hÍr? LeÍrtuk a kékről, hogy kék? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!