Hadd lássuk a kezeket! – riportfilmben buzdítanak oltásra a popkultúra szereplői

2021. május 18. 20:00

A filmben szereplő művészeket milliók követik, a klubok, fesztiválok közönsége is több százeresre tehető.

2021. május 18. 20:00
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

A „Hadd lássuk a kezeket” című film szereplői a pandémia eddigi időszakáról mesélik el személyes élményeiket. A koncertező zenészek szeretnének minél előbb biztonságosan színpadra állni, a szervezők pedig készen állnak arra, hogy zöld jelzés esetén elindulhassanak a koncertek, fesztiválok. Ehhez azonban elengedhetetlen a mostaninál nagyobb átoltottság. Ez szolgált a film apropójául. A filmben szereplő művészeket milliók követik, a klubok, fesztiválok közönsége is több százeresre tehető. A zenészek és a háttéremberek a riportokkal példát szeretnének mutatni a rajongóknak, a vendégeknek. Abban ugyanis mind egyetértenek, hogy jelenleg az oltás jelenti az egyetlen megoldást. A produkciót jegyző VOLT Produkció nem titkoltan azzal a céllal indította el az akciót, hogy a koncertekre járó közönséget az oltás fontosságáról győzze meg. A szereplők és a film készítői fontosnak tartják hangsúlyozni,

hogy számukra az oltás nem politikai kérdés, a megszólalásokért pedig senki nem kért és nem is fogadott el fizetséget.

 

 

Azzal a céllal hívtuk össze az ország számos pontján tevékeny szervezőket és ismert művészeket, hogy saját szavaikkal mondják el, mit gondolnak az oltás jelentőségéről. Mindenki azt várja, hogy végre biztonságban legyünk, és biztonságosan elindulhassanak a koncertek, fesztiválok. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a jelenleginél is többen oltassák be magukat” – mondja Lobenwein Norbert, fesztiválszervező, a film rendezője, aki korábban terjedelmes interjút adott lapunknak a fesztiválokat, koncerteket és klubokat is érintő nyitásról.

Ezért kértünk fel példaképeket, olyanokat, akiket sok millióan követnek. A riportok készítése közben azt éreztük, ritka és fontos pillanat, hogy a hazai könnyűzene meghatározó szereplői egyszerre mesélnek az érzéseikről, élményeikről, főként egy olyan ügy, a pandémia kapcsán, amely mindenkit súlyosan érint. Úgy gondoltuk, ezekből a beszélgetésekből egy riportfilm is kerekedhet,

A riportokban a művészek és szervezők őszintén mesélnek arról, hogy milyen volt számukra az elmúlt időszak, mit várnak az első koncertektől.

 

 

A közel félórás riportfilmben olyan zenészek és zenekarok szólalnak meg, mint Majka, ByeAlex, a Punnany Massif, az Irie Maffia, Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, a Halott Pénz vagy a Wellhello. Ezen kívül a legnagyobb hazai fesztiválok – a Sziget, a VOLT, a Művészetek Völgye, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a SZIN vagy a Fishing on Orfű – szervezői, valamint az Akvárium, a Budapest Park vagy a Barba Negra klubok vezetői is nyilatkoznak.

Az alkotók mindenkit arra biztatnak, hogy a lehető legtöbb fórumon osszák meg a ”Hadd lássuk a kezeket!” című filmet.

 

Képek: VOLT Produkció ”Hadd lássuk a kezeket! riportfilm

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. május 21. 19:17
Semmi gond :) Akkor ne kelljen aláírni a beleegyező nyilatkozatot az oltás beadásakor! Ja, mert ez egy KÍSÉRLETI anyag? Teszteletlen? Ja, hogy most tesztelik a lakosságon? Gyalázatos, aki ebben a kampányban részt vesz.
llnnhegyi
2021. május 19. 14:10
Andilla! Szeretném ,ha Te is ott lennél közöttünk!
Devian
2021. május 19. 08:01
Ezekről a tukmálásokról nekem Kunhalmi Ágnes über gagyi kampányvideója jut eszembe. "menjünk el szavazni"
Vidėken újrakezdő
2021. május 19. 06:31
"saját szavaikkal mondják el, mit gondolnak az oltás jelentőségéről." A művészek értenek az oltásokhoz is? Hogy mik vannak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!