Elfogadhatatlannak tartja a lakástörvény módosítását Debrecen polgármestere

2021. május 18. 10:17

A fideszes városvezető szerint Debrecen esetében a módosítás többmilliárdos vagyonvesztést jelentene. Más városvezetők is tiltakoznak a javaslat ellen.

2021. május 18. 10:17

„A lakástörvény most ismert módosítási javaslata megítélésem szerint elfogadhatatlan, magam sem értek vele egyet” – mondta Papp László debreceni fideszes polgármester az RTL Híradónak. Szerinte tekintettel arra, hogy zajlanak még egyeztetések az önkormányzatok és a kormány között, így nem kell a mostani verziót véglegesnek tekinteni. Papp László szerint Debrecen esetében a módosítás többmilliárdos vagyonvesztést jelentene, így nem tartja elfogadhatónak a javaslatot.

A lakástörvény módosítása ellen a napokban ellenzéki és kormánypárti polgármesterek is tiltakoztak: Kovács Péter XVI. kerületi fideszes kerületvezető határozottan kérte a javaslat visszavonását, ami szerinte az önkormányzatok lakásvagyonának „elkótyavetyéléséhez” vezetne. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester azt közölte: kizárólag a tulajdonosnak van joga saját vagyona tekintetében döntéseket hozni, ezért nem helyes, hogy „az Országgyűlés a törvény erejénél fogva, a tulajdonosok felett dönt az önkormányzati vagyon kimondottan nem értékarányos elidegenítéséről”.

Böröcz László fideszes képviselő lakástörvényt módosító javaslata alapján a bennlakók a forgalmi érték 15-30 százalékáért vehetnék meg önkormányzati bérleményüket. A viták nyomán Böröcz azt közölte: előfordulhat, hogy változtatnak majd a javaslaton.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik