Aszfalt helyett zöldfelület – kezdődik a Normafa parkolójának átalakítása

2021. május 08. 09:21

Hamarosan közösségi tér és zöldfelület várja a látogatókat a buszforduló helyett.

2021. május 08. 09:21
null

Május 10-én elkezdődik a Normafa megújításának egyik legfontosabb programpontja, a régi buszforduló és parkoló megszüntetése – olvasható a Hegyvidéki Önkormányzat honlapján. A védett erdőövezet most még aszfalttal borított részén hamarosan zöldfelület és közösségi tér várja a látogatókat, írják. Az autók számára a Konkoly-Thege úton alakítottak ki parkolót.

A Normafa a főváros legnépszerűbb kirándulóhelye, amelynek legszebb fekvésű, központi területét ma még jórészt aszfalt borítja, és gépjárművek lepik el. Nagy helyet foglal el a Normafa Síház melletti, töredezett burkolatú parkoló, ahol a forgalmasabb napokon meglehetősen kaotikus volt a közlekedés, egymást akadályozták a ki- és behajtó autósok – írja a PestBuda.

Hosszabb sétány, új járófelületek, zöldítés, egyeztetés

Hozzátették: a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa rehabilitációs programjával összhangban már évek óta készül a síház melletti parkoló, valamint a buszvégállomás és buszforduló megszüntetésére. Az ehhez szükséges egyéb lényeges átalakítások – az Eötvös út új, elkerülő szakasza, a Konkoly-Thege úton az új parkoló a régi kiváltására – befejeződtek, így május 10-én megkezdődhet a közlekedési funkcióitól megszabaduló központi terület megújítása.

A PestBuda hangsúlyozza, hogy a védett erdőövezet most még aszfalttal borított részén hamarosan zöldfelület, közösségi tér várja a Normafára látogatókat: a gerinc fősétánya több száz méterrel meghosszabbodik, a parkoló felbontandó aszfaltja helyén az új járófelületek a civil és zöldszervezetekkel történt egyeztetés után kiválasztott vízáteresztő burkolatot kapnak, a szintén felszámolandó buszforduló parkos közösségi térré alakul. Jelentős mértékben növekszik a zöld terület mértéke: nemcsak füvesítés történik, de mintegy hatvan-hetven fa, valamint több száz cserje is kerül a területre.

A tervek szerint nagyjából öt-hat hónap alatt újulhat meg a Normafa központja.

Az átalakítás második üteme a parkoló melletti lerobbant infrastruktúrájú buszvégállomást érinti, amelynek helyzete nemcsak lehangoló összképe, hanem környezetszennyező mivolta miatt is tarthatatlan, írják. A buszforduló a BKK-val történt egyeztetésnek megfelelően még a nyár folyamán átkerül Csillebércre. Közölték: a Hegyvidéki Önkormányzat a helyszínen információs táblákkal is tájékoztatja a Normafára látogatókat a változásokról.

Kép forrása: Hegyvidéki Önkormányzat

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2021. május 08. 20:40
Sose felejtem el, amikor Geriferi Pokornival elment a Normafa jövendőbeli parkolójába "tájékozódni", hogy legyen inkább kisebb és szabálytalan alakú a parkoló, csak hogy azt pár fát ne vágják ki...
flesh ripper
2021. május 08. 19:54
Épül, szépül, gazdagodik az ország a Fidesz kormányzása alatt!
Walhalla
2021. május 08. 18:32
Huhh de ügyes Karácsony, ezt is megcsinálta....ja nem.
Vainamoinen
2021. május 08. 18:20
"A buszforduló a BKK-val történt egyeztetésnek megfelelően még a nyár folyamán átkerül Csillebércre." Mi baj volt a buszforduloval?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!