A civilek részvételével megalakult az Országos Előválasztási Bizottság

2021. május 20. 15:43

Szerepet kap az aHang, a Nyomtassteis, a Számoljuk Együtt Mozgalom, Civilek a Demokráciáért Egyesület, az ELEGY, Tabumentes Országmentés Egyesület és a FŐNIX Mozgalom.

2021. május 20. 15:43

A hat ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) delegáltjaiból megalakult az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB), adta hírül az MTI-OS. Az előválasztáson a lehető legnagyobb részvételre és a lehető legalaposabb lebonyolításra törekszenek, „ezért nyitottak vagyunk megbízható és elfogadott civil partnerszervezetek bevonására a lebonyolításba” – fogalmaz a hat párt közleménye. Azt írják, hogy a 2019. évi önkormányzati választások során a fővárosi és a ferencvárosi előválasztások megszervezésében és lebonyolításában jelentős szerepet vállalt a Civil Választási Bizottság (CVB), ezért az Országos Előválasztási Bizottság célja, hogy építsen a CVB korábbi tapasztalataira, valamint a CVB tagszervezeteinek a speciális tudására is.

A CVB tagszervezetei többek között:

  • a társadalmi mozgósító kampányokkal százezreket elérő aHang,
  • a kormánypárti médiafölény ellensúlyozására létrejött Nyomtassteis,
  • a választások tisztaságát és átláthatóságát őrző Számoljuk Együtt Mozgalom,
  • a civilek, szakszervezetek, és ellenzéki pártok együttműködését segítő Civilek a Demokráciáért Egyesület,
  • a megalapozott politikai és szakpolitikai megoldásokat kidolgozó ELEGY,
  • a nyilvános viták szervezésében tapasztalt Tabumentes Országmentés Egyesület,
  • valamint a kulturális szférát mozgósító FŐNIX Mozgalom.

„A hat együttműködő ellenzéki párt törekszik az előválasztás széles körű és sokszínűvé tételére, ezért úgy döntött, hogy bevonja a Civil Választási Bizottságot az előválasztás lebonyolításába” – szerepel a dokumentumban. Az ellenzéki pártok felkérik a CVB tagszervezeteit, hogy tudásukkal, aktivistáikkal és technikai hátterükkel vegyenek részt az előválasztás lebonyolításában. Az együttműködés pontos részleteiről a következő hetekben a CVB-vel és az egyes tagszervezetekkel folyamatos egyeztetéseket folytatnak az ellenzéki pártok – zárul a hat párt közleménye.

(MTI-OS)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AROON
2021. május 21. 08:11
Elnézve a bizottságot, eleve el lesz csalva a szavazás. Maga a testület moslekabb, mint akik érdekében létrejött. Mit tud még a bal? A céljuk világos, mindent a hatalomért. Jah és a cél szentesíti az eszközt. Nagyon gáz banda.
WLaci
2021. május 20. 21:26
Az nagyon jellemző, hogy a féltudású boomerek vannak az elegyben (Majtényi, Magyar ügyvéd -- és ez komoly?) A nemzetközi szint (Jakab András pl.) meg csak kívülről kommentál... Persze ez érthető, "ez egy kemény csapat", akinek vesztenivalója van, nem áll oda melléjük.
konfucius
2021. május 20. 19:03
Nyomtass? Ezt a környezetszennyező csürhét! E-mailről nem hallottak? Ha szerintük nincs net vidéken, akkor járjanak körbe bringával az országban, és rikoltozzák el a kinyomtatni szándékozott sorokat, oldalakat a falvak főterén, a kocsmában, stb. Aztán nézzék meg a fogadtatást.
nyoooc
2021. május 20. 18:51
A háttéralkus előválasztás a választási kampány kezdete előtti választási (nyilvánvalóan és láthatóan nem előválasztási) kampányra teremt alkalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!