Vadai Ágnes: Kövér nem hallgattathat el, Strasbourgig fogok menni az igazamért!

2021. április 28. 12:19

A DK-s képviselő szerint a házelnök a véleménynyilvánítási és az emberi jogait is megsértette.

2021. április 28. 12:19
null

A DK közleményt adott ki arról, hogy Kövér László házelnök kétmillió forintra büntette meg Vadai Ágnest, mert – fogalmaz a képviselő – „éltem a parlamenti véleménynyilvánítás egyik legősibb és legelfogadottabb eszközével. Nem először fordul elő, hogy Kövér azokat bünteti meg, akik eközben a hazájukért dolgoznának, ha hagyná őket.”

A Demokratikus Koalíció szerint tarthatatlan, ahogy a Fidesz minden eszközzel megpróbálja ellehetetleníteni a választott ellenzéki képviselők munkáját” – írja. „Kövér László legújabb ámokfutásával nem csak a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogomat, de emberi jogaimat is megsértette” – szerepel a dokumentumban.

Vadai Ágnes mivel úgy véli, hogy az „orbáni rendszerben” már nem számíthat jogorvoslatra, ezért nemzetközi fórumokhoz, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához és a világ parlamentjeit tömörítő Interparlamentáris Unióhoz (IPU) fordul, hogy így szerezzen érvényt az igazának, és a magyar demokráciának – fejeződik be a közlemény.

(MTI-OS)

Fotó: Vadai Ágnes, a DK képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án.MTI/Kovács Tamás

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2021. június 14. 00:46
A klotyóig fogsz tudni elérni. Ha sietsz, hogy be ne szarj.
Kitalátor
2021. június 03. 06:45
Ki akarja enni a maradék hattyúkat is a parki dísztavakból?
youngboy
2021. április 30. 10:31
A Fidesz választási kampányának kiváló fogása lenne, ha ilyen Vadai képeket plakátolnának ki ezzel a felirattal: "Ezt kapjátok, ha a moslékellenzékre szavaztok." Persze, ugyanilyen haszna lenne egy Szabó Tímea bányarémképnek, egy Gyurcsányi bohócfotónak, egy picsogó arcú Kamugerinek (mint aki már meging befosott ijedtében), és így tovább.
kitiltott
2021. április 30. 09:25
Menj gyalog Strasszburgig Muci.. Alekosz majd elkisér.. Úgy is rád van kattanva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!