Szijjártó: Vakcinával segítjük cseh barátainkat

2021. április 03. 15:06

Az Európai Bizottság elhibázott vakcinabeszerzése miatt Csehország (is) nehéz helyzetbe került – fogalmazott a külügyminiszter.

2021. április 03. 15:06
null

Magyarország – Ausztriához és Szlovéniához hasonlóan – segít Csehországnak és 40 ezer vakcinát ad május első felében, addigra ugyanis Magyarországnak lesz annyi oltóanyaga, hogy mindenkit be tud oltani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

Szijjártó Péter a bejegyzésében úgy fogalmazott, az „Európai Bizottság elhibázott vakcinabeszerzése miatt Csehország (is) nehéz helyzetbe került”„Mivel mi időben léptünk és a kormány a brüsszeli közös beszerzés mellett nagy mennyiségben keleti vakcinákat is vásárolt, az Európai Unióban élen járunk a lakosságarányos beoltottság tekintetében” – fejtette ki a miniszter.

Frissítés:

A cseh közszolgálati televíziónak Andrej Babis cseh miniszterelnök azt mondta: „felhívtam Orbán Viktor magyar kormányfőt, akit barátomnak tartok, és megkértem a szolidaritásra. Megígérte, hogy május első hetében 40 ezer vakcinát enged át nekünk, Pfizert vagy Modernát”.

 

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dagober
2021. április 06. 08:32
Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem kínait?
vajda.
2021. április 05. 10:12
„Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani” Gyurcsány Ferenc kampánya a keleti oltóanyagok ellen. Penz András, a meghalt DK-s képviselő visszautasította a kínai vakcinát megfelelve pártjának a Sinopharm elleni felelőtlen hangulatkeltési akciójának. #gyilkosellenzék
KBA98
2021. április 04. 15:42
Hálából Jurová ki akar nyírni minket!
Bradanek
2021. április 04. 12:45
Ez a valódi európai szolidaritás, nem a bevándoroltatottak és az iszlám terroristák küldözgetése egymásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!