Így fognak kinézni a megújuló pesti rakpartok

2021. április 01. 20:38

Aláírták a pesti rakpartok megújításáról szóló megállapodást a kormány és a főváros képviselői.

2021. április 01. 20:38
null

A tervek szerint új sétányt és zöldfelületeket alakítanak ki a Kossuth Lajos tértől a Bálnáig, megszűnik a Széchenyi téri körforgalom, megújul a 2-es villamos pályája és a Közraktár utca is – adta hírül a pestbuda.hu.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának tegnapi határozatából kiderül, hogy a rakpartok fejlesztését a kormány átvállalja a Fővárosi Önkormányzattól és a rakpart fejlesztését a Budapest Fejlesztési Központ valósítja meg a kormány finanszírozásában. 

Vitézy Dávid, Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója számolt be a részletekről közösségi oldalán.

És a látványtervek:

Kép forrása: Facebook / Vitézy Dávid

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. április 02. 08:10
Szépnek szép, csak azt mesélje már el nekem valaki, hogy ha a Dunapart forgalmát rászabadítják a belvárosra, az mennyivel lesz jobb?
Tapeino
2021. április 02. 07:57
Talán mostanra már megértettétek, hogy miért kapta a kampányban az "alkalmatlan" középső nevet!
Gyéressy Károly
2021. április 02. 01:07
Utálom az ilyen látványterveket, mert hazudnak. Ezeken pl a vízállás olyan, ami egy év felében sincs. A Lánchíd alatt az a vízre tett sétatér meg egy röhej. És a forgalom merre fog menni? Mintha sétálásból élne meg a gazdaság.
józan paraszti ész
2021. április 01. 23:47
Azon azért elgondolkodhatnának, hogy észak Buda Pestről, hogy jut valaki dél Buda Pestre? Szálljon hajóra? Mer a rakpartokon kívül gyakorlatilag nincs észak-dél összeköttetés. Vagy valaki aki 2-4 km-rel arrébb akar jutni, menjen egy 50 km-s kört az M0-n?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!