Nemzetközi segítséget kér a Klubrádió

2021. március 12. 15:36

Klubrádió: A rádió „gazdálkodása a valóságban tisztességes, átlátható és minden elemében megfelel az erkölcsi- és jogi normáknak”.

2021. március 12. 15:36
null

A Klubrádió magyar és nemzetközi bíróságokon is megtámadja a Médiatanács döntését.

Közleményükben azt írták, hogy a Médiatanács által „indoknak nevezett ürügyeket” jogsértőnek tartják. Kifejtették: a 2010-es évek elején a kormányzattal szemben kritikus, független médiumok elvesztették kereskedelmi bevételeik jelentős részét, mivel a reklámpiac megszűnt piacként működni. „Az állam lett a domináns szereplő, az pedig

– írták. Úgy folytatták: a Klubrádió esetében e változásokhoz hozzáadódtak a Médiatanács „sorozatos törvénysértéseinek” súlyos gazdasági következményei, ezért néhány éven keresztül kölcsönöket is igénybe kellett vennie, hogy működési kiadásait fedezni tudja. Ebből adódóan a Klubrádió mérlege negatív lett. Az évtized közepétől kialakult egy viszonylagos egyensúly, jelentős mértékben a támogatói hajlandóság növekedésének köszönhetően. A társaság mérlege mintegy fél évtizede hasonló képet mutat, a Klubrádió a bevételeiből folyamatosan fizeti kiadásait – közölték.

Hozzátették: a rádió fizetési kötelezettségeinek „folyamatosan eleget tesz, nem áll és nem is állt soha, sem csőd, sem felszámolás, sem végelszámolás, sem pedig végrehajtás alatt, nem áll fenn adótartozása sem a központi, sem a helyi adóhatóságok felé". Összegzésük szerint a rádió „gazdálkodása törvényes, ráadásul megfelel valamennyi feltételnek, amelyet a pályázati felhívás tartalmazott”. A Klubrádió „nem egy banknak vagy más idegen szereplőnek", hanem a saját tulajdonosának tartozik, aki ezen követeléséről le fog mondani. A pályázat tartalmi érvénytelenségének legfőbb oka a Médiatanács szerint mégis a Klubrádió üzleti tervének megalapozatlansága – hívták fel a figyelmet.

A Médiatanács határozatát pedig

(MTI)

Nyitókép: klubradio.hu

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. március 13. 09:30
Hehe, látom, megint nem sikerült az egybites barmoknak válaszolni, csak jön a sok mínusz a sértett idiótáktól. Ezt is vártam tőletek, bohócok!
Atilla
2021. március 13. 06:48
A Napnál is világosabb,hogy erre a rádióra semmi szükség,igény nincsen Magyarországon ! ! ! Bárhová fordulhatnak,senkit nem érdekel... A törvény az törvény ! ! !
Krupp Skya
2021. március 12. 21:17
Volt egy másik is a Seprűgyáras, ahol tisztességesen megszívatták Gyuri bácsit. Gyuri bácsi a privatizáció lényegét magyarázza egy betelefonálónak. -Értem Bolgár úr tehát, ha van egy Seprűgyár és az állam nem tudja vezetni, akkor privatizálja. - Így így megfogta a lényegét a dolognak. -De Bolgár úr ha az állam nem tud egy Seprőgyárat vezetni, akkor egy országot sem tud vezetni. -Jaj nem, nem így van! :))))
Krupp Skya
2021. március 12. 21:08
A Népszabadság is csinált vagy 5,6 milliárd adósságot a tulajdonos meg nem volt hajlandó finanszírozni tovább . A Klubrádióban is ha kevesebbet hazudnak talán többen hallgatják Egy példa Bolgár György műsorából. -Maga Svédországban él? -Igen. Miért? Magának is van izraeli paszportja. -Zsidózó betelefonálóval nem vagyok hajlandó beszélni ! Kattanás a műsorban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!